Μοναδική έρευνα "αθωώνει" το πορνό - Απολαύστε το πριν το πρώτο ραντεβού & χαλαρώστε!

Έρευνες δείχνουν πως η έκθεση σε ερωτικό περιεχόμενο πριν το πρώτο ραντεβού είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Ψυχολόγοι διαπίστωσαν πως δείχνοντας σε κάποιον φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου, ακόμη και για ελάχιστα δευτερόλεπτα, συντελεί στο να γίνει πιο εξωστρεφής και συνεπώς τα καταφέρνει καλύτερα στις ερωτικές συναναστροφές.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχολογίας Birnbaum, που στο πλαίσιο της έρευνας μελέτησε 246 ετερόφυλους προπτυχιακούς φοιτητές, απλώς και μόνο η σκέψη του σεξ κάνει κάποιον περισσότερο πιθανό να αποκαλύψει και να μοιραστεί προσωπικές του πληροφορίες. Το συμπέρασμα επιβεβαιώθηκε όταν στη συνέχεια δοκιμάστηκε σε συναναστροφές μέσω εφαρμογών, όπως το Whatsapp ή ακόμη και τετ-α-τετ. 

Οι συμμετέχοντες που κλήθηκαν να κοιτάξουν την γυμνή φωτογραφία ενός ατόμου του αντίθετου φύλου για μόλις 3 κλάσματα του δευτερολέπτου ήταν περισσότερο πρόθυμοι να βγουν ραντεβού στα τυφλά συγκριτικά με εκείνους στους οποίους έδειξαν αντίστοιχα την φωτογραφία ενός ψαριού.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο The Times, συμπέρανε πως «το σεξ λύνει τη γλώσσα» και πως «η ενεργοποίηση του σεξουαλικού συστήματος ενθαρρύνει την χρήση στρατηγικών που επιτρέπουν στους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά σε πιθανούς συντρόφους».  

 

«Ο κόσμος ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα και αυτό προκαλεί με τη σειρά του μια "ανταλλαγή" οικειότητας. Με το να αποκαλύπτει κάποιος προσωπικές πληροφορίες αρέσει περισσότερο στον απέναντι, που αντίστοιχα μπαίνει στη διαδικασία να ανταποκριθεί αναλόγως.

Συνεπώς, έχεις την εντύπωση πως αρέσεις και αντιδράς με το να δείχνει πως επίσης σου αρέσει ο απέναντι - τείνουμε να μας αρέσουν αυτοί που τους αρέσουμε- και συμπεριφέρεσαι αναλόγως, για παράδειγμα γίνεσαι πιο ευγενικός, φλερτάρεις ή κάνει κοπλιμέντα», λέει ο καθηγητής. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ