Θλιβερό τέλος για 19χρονο αστυνομικό: Εξαντλήθηκε & ξεψύχησε από πρόγραμμα εκπαίδευσης - Ακόμα 14 τραυματίες

«Αυτό που συνέβη είναι εξαιρετικά σοβαρό, είμαστε αναστατωμένοι, δεν έπρεπε να συμβεί...»

Έπειτα από ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια του οποίου οι νεαροί νεοσύλλεκτοι υποβλήθηκαν σε κακομεταχείριση υπό υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, ένας 19χρονος Αργεντινός αστυνομικός έχασε τη ζωή του και 14 ακόμη διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

«Αυτό που έκαναν σε αυτά τα αγόρια εκείνη την ημέρα, δεν ήταν εκπαίδευση. Ήταν κακομεταχείριση, τους χτύπησαν, τους έκαναν φρικτά πράγματα. Θυμίζει ιστορία της στρατιωτικής δικτατορίας» δήλωσε ο Ρόκε Γκαράι, αδερφός του 19χρονου αποθανόντα στο ραδιοφωνικό σταθμό La Patriada.

Ο Εμανουέλ Γκαράι πέθανε το Σάββατο, πέντε μέρες μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο με συμπτώματα οξείας αφυδάτωσης, έπειτα από το πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Λα Ριόχα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ενώ 14 από τους νεοσύλλεκτους νοσηλεύτηκαν με παρόμοια συμπτώματα.

«Αυτά είναι άλλα αγόρια που δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Ο αδερφός μου δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, κάποιος που δεν άντεξε επειδή δεν ήταν σωματικά προετοιμασμένος», τόνισε ο Ρόκε Γκαράι, χαρακτηρίζοντας τους επικεφαλής εκπαιδευτές «εγκληματίες».

Την περασμένη Δευτέρα οι νεαροί αστυνομικοί υποβλήθηκαν σε μια πολύ σκληρή προπόνηση, κάτω από τον ήλιο, σε βαθμούς 40 βαθμών Κελσίου και με την απαγόρευση να πιουν νερό, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών, ο Χουάν Λούνα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν ΑΠΕ ΜΠΕ και in.gr, οι αρχές της επαρχίας Λα Ριόχα ξεκίνησαν ποινή έρευνα και έθεσαν σε διαθεσιμότητα τοπικούς αστυνομικούς. Το γραφείο του κρατικού εισαγγελέα διέταξε τη σύλληψη τεσσάρων διοικητών και τεσσάρων αξιωματικών, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία και για παράβαση καθήκοντος.

Η υπουργός Ασφαλείας της χώρας, Πατρίσια Μπούλριχ δήλωσε μέσω Twitter ότι αισθάνθηκε «μεγάλη θλίψη» μετά το θάνατο του νεαρού αστυνομικού. «Πρέπει όλοι να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για να αποτρέψουμε τέτοιες πρακτικές να συμβούν ξανά», πρόσθεσε.

Η Ναχίρ, η μνηστή ενός από τους νοσηλευόμενους αστυνομικούς δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TN ότι ο αρραβωνιαστικός της σταδιακά αναρρώνει μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο σε κατάσταση «ολικής αφυδάτωσης». «Δεν μπορούσε να σταθεί», τόνισε. «Ακόμα και ένα ζώο δεν το κάνει αυτό», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ