9 απίστευτα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι για να βγάλουν χρήματα!

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κάνουν τα πάντα για τα χρήματα και προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται για να βγάλουν έξτρα χαρτζιλίκι!

Αυτά είναι 9 απίστευτα πράγματα που κάνουν οι άνθρωποι για να βγάλουν χρήματα!

Πουλάνε τα μαλλιά τους
Από τότε που οι τρέσες και οι περούκες γίνανε δημοφιλείς, το αγνό, παρθένο, ανθρώπινο μαλλί απέκτησε μεγάλη αξία. Το μαλλί, δηλαδή, που δεν έχει βαφτεί, ντεκαπαριστεί κτλ. Και μπορεί πολλές γυναίκες στην Ευρώπη και την Αμερική να δωρίζουν τα μαλλιά τους σε διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, οι εταιρίες όμως που φτιάχνουν περούκες και τρέσες βρίσκουν άφθονο μαλλί στην Ινδία και τη Ρωσία. Δυστυχώς, το εμπόριο μαλλιών είναι συνδεδεμένο με τη φτώχια, αφού οι γυναίκες σε αυτές τις χώρες αναγκάζονται να μακρύνουν τα μαλλιά τους για να τα πουλήσουν.

Φοράνε διαφημιστικά μπλουζάκια
Εντάξει, είναι τόσο κοινότυπο που πιστεύεις ότι κανείς δεν θα έδινε χρήματα για κάτι τέτοιο. Κι, όμως, ο Jason Sadler κατάφερε να πείσει μια σειρά από μεγάλες εταιρίες, όπως η Nissan και τα Starbucks να τον πληρώσουν για να φοράει ένα t-shirt  με το λογότυπό τους, ενώ ταυτόχρονα λέει καλά λόγια για την εταιρία. Το 2013, ο Jason Sadler άλλαξε το επώνυμό του για 50.000 δολάρια, σε Jason Surfapp, μια εφαρμογή για σέρφερς.

Παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια
Στις μέρες μας η βιομηχανία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών είναι μια από τις πιο κερδοφόρες στον πλανήτη. Εκατοντάδες παίκτες, οι οποίο έχουν φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο, συμμετέχουν σε μεγάλα τουρνουά με τεράστια χρηματικά έπαθλα. Τα τουρνουά αυτά μεταδίδονται ζωντανά σε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο και έτσι βγάζουν τα λεφτά τους. Ένα από τα πιο δημοφιλή τουρνουά, το The International, μοίρασε το 2014, έπαθλα αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σπρώχνουν τους επιβάτες για να χωρέσουν στα βαγόνια του μετρό
Οι μεγαλύτερες πόλεις της Ιαπωνίας έχουν σοβαρό πρόβλημα με τις συγκοινωνίες τις ώρες αιχμής. Έτσι, οι εταιρίες προσλαμβάνουν τους oshiya, οι οποίοι φροντίζουν, σπρώχνοντας, να μπουν όλοι οι επιβάτες στο συρμό του μετρό. Επίσης, τραβούν έξω όσους δεν χωράνε και κρατούν τις πόρτες του βαγονιού ανοιχτές.

Μοιρολογούνε επαγγελματικά στις κηδείες
Οι μοιρολογίστρες δεν είναι άγνωστο επάγγελμα στην Ελλάδα, αλλά είναι πολύ δημοφιλές στην Αφρική. Επαγγελματίες μοιρολογίστρες προσλαμβάνονται για να κλαίνε στις κηδείες, δίνοντας την εντύπωση ότι ο αποθανών ήταν σπουδαίος και με μεγάλη επιρροή. Αυτό το γεγονός έδωσε την ιδέα στον Ίαν Ρόμπερτσον από το Έσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας, μια εταιρία ενοικιάσεως μοιρολογίστρων.

Πουλάνε το χώμα της πατρίδας τους
Είναι πραγματικά απίστευτο, ότι μια τέτοια ιδέα έπιασε. Ο Πατ Μπεργκ από το Τιπερέρι της Ιρλανδίας, είχε τη φαεινή ιδέα να συσκευάσει χώμα της Ιρλανδίας και να το πουλάει στους Ιρλανδούς της Αμερικής, ώστε να σκεπάζουν με αυτό τους τάφους των συγγενών τους. Πολύ γρήγορα έγινε τεράστια επιτυχία και πρόσφατα ανακοίνωσε πωλήσεις 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Δοκιμάζουν στρώματα
Όλα τα προϊόντα πριν βγούνε στην αγορά πρέπει να δοκιμαστούν και το ίδιο ισχύει και για τα στρώματα. Έτσι, οι εταιρίες προσλαμβάνουν επαγγελματίες υπναράδες, οι οποίοι δοκιμάζουν τα στρώματα πριν φτάσουν στους καταναλωτές. Καθώς κοιμούνται, παρακολουθούνται οι καρδιακοί τους παλμοί και όταν ξυπνάνε τους ζητάνε να γράψουν μια αναφορά με την εμπειρία τους. Το ξενοδοχείο Finn στη Φινλανδία, μάλιστα, ζητούσε ένα υπάλληλο, ο οποίος θα έπρεπε να κοιμηθεί και στα 35 δωμάτια του ξενοδοχείου και να γράψει μια κριτική για την ποιότητα του ύπνου σε αυτά τα δωμάτια. Πάνω από 600 άτομα εμφανίστηκαν για αυτή τη θέση, σύμφωνα με την tsemperlidou.gr.

Πουλάνε τη ζωή τους (μεταξύ σοβαρού και αστείου)
Το 2008, ο αμερικανός Μάικ Μέριλ αποφάσισε να πουλήσει τη ζωή του και έτσι εξέδωσε 100.000 μετοχές αξίας 1 ευρώ η μία. Το επενδυτικό κοινό αγόρασε τις μετοχές και έτσι ο Μέριλ έγινε πλουσιότερος κατά 100.000 δολάρια. Όμως, οι μέτοχοι έχουν απόλυτο έλεγχο της ζωής του Μέριλ και αποφασίζουν στη γενική συνέλευση για τα πάντα. Από το τι θα φάει, πώς θα κουρευτεί, τι μουσική θα ακούσει, θα χωρίσει ή όχι με την κοπέλα του. Μπορεί, λοιπόν, να κέρδισε τα χρήματα αλλά έχασε την ανεξαρτησία του.

Βγάζουν την παρθενιά τους στο σφυρί
Είναι το πιο ακραίο πράγμα που έχει κάνει ένας άνθρωπος για τα χρήματα. Αν και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, η πιο γνωστή είναι αυτή της Catarina Migliorini, μια βραζιλιάνα 21 ετών, η οποία πούλησε την παρθενιά της σε έναν άγνωστο για 700.000 δολάρια. Αργότερα, βέβαια, υποστήριξε ότι, τελικά, δεν έχασε την παρθενιά της και προσπάθησε να την ξαναπουλήσει…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ