Η συνέντευξή μου στο YOU: H τηλεόραση & η δημοσιογραφία διαβρωτική για την προσωπική ζωή (ΦΩΤΟ)

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη που έγινε για το περιοδικό YOU και από τη δημοσιογράφο Τζώρτζια Συρίχα.

Για την Ειρήνη Νικολοπούλου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Μία από τις πλέον καταξιωμένες δημοσιογράφους και από τις μακροβιότερες παρουσιάστριες της ελληνικής τηλεόρασης ανοίγει την πόρτα του υπέροχου σπιτιού της στη Φιλοθέη στο YOU και μας μιλάει για την ενασχόλησή της με τα δικά της sites αλλά και πώς νιώθει μακριά από το γυαλί...

Από την ΤΖΩΡΤΖΙΑ ΣΥΡΙΧΑ Φωτογραφίες: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ Μακιγιάζ - Μαλλιά: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Styling: ΕΛΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Θα χρειαζόμασταν πολλές σελίδες εάν κάναμε ένα flashback στην καριέρα της...

Κρατώντας ένα ipad στο χέρι και έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στα δύο επιτυχημένα sites της, eirinika.gr και madeingreece.news, η Ειρήνη Νικολοπούλου νιώθει η αρχόντισσα του σπιτιού της...

«Μετακόμισα πρόσφατα στη Φιλοθέη και χαίρομαι την υπέροχη θέα μου. Θέλω το σπίτι μου να είναι ζεστό, το συγκεκριμένο το ανακαίνισα και του έδωσα μια πιο σύγχρονη εικόνα. Εμένα το σπίτι μού αρέσει πολύ, δεν απομονώνομαι, θέλω να το ζω με κόσμο. Μεγάλωσα σε ένα σπίτι συνέχεια ανοικτό, θυμάμαι μέχρι που πέφταμε για ύπνο με την αδερφή μου ακούγαμε θόρυβο και φωνές από τα σόγια μας που είχαν μαζευτεί για φαγητό και γλέντι, αλλά και πολλούς φίλους, επομένως όταν ησυχάζει το δικό μου σπίτι κάτι δεν πάει καλά».

Δουλειές κάνεις;

Κάνω πολλές, ξέρω να μαγειρεύω, να σιδερώνω, τακτοποιώ τα πάντα, τα ρούχα μου, τα κοσμήματά μου, έχω φτιάξει και χώρο τώρα για τα παπούτσια μου και τις τσάντες μου, μου αρέσει η τάξη...

Δεν μου δίνεις πάντως την εικόνα της γυναίκας που φορώντας την ποδιά και την παντόφλα θα βάλεις πλυντήριο και σκούπα...

Για να είμαι ειλικρινής δεν προλαβαίνω να τα κάνω όλα, δεν γίνεται από τη στιγμή που έχω δραστηριότητα επαγγελματική και οικογενειακή. Μου αρέσει να μαγειρεύω, η κουζίνα είναι ο χώρος όπου ετοιμάζω φαγητά που αρέσουν σε εμένα και στους φίλους μου, δεν θέλω με τίποτα τα delivery.

Έχεις δύο sites, το eirinika.gr και το νεοσύστατο madeingreece.news...

Το Internet είναι ένα ελιξίριο νεότητας για μένα. Οι ιστοσελίδες και η ενημέρωση από το διαδίκτυο είναι ένας συνδυασμός των παραδοσιακών με τα πολύ καινούργια μέσα, είναι τηλεόραση, ραδιόφωνο, περιοδικό και εφημερίδα μαζί, ευτυχώς είχα ασχοληθεί με όλα αυτά και τα ήξερα. Φαντάσου τώρα που είμαι στα 60 μου να είχα κολλήσει ακόμα στην εφημερίδα ή στην τηλεόραση... Νιώθω ότι η ενασχόληση με τα sites με κάνει να προχωράω και να ανανεώνω τα εγκεφαλικά κύτταρά μου.

Ανήκεις στην παλιά δημοσιογραφική γενιά, η μυρωδιά της τυπωμένης εφημερίδας δεν σου λείπει;

Είμαι τόσο κολλημένη με το ipad μου εδώ και 6 χρόνια που δεν έχω περιθώρια για να παραμείνω ρομαντική, εξάλλου η κρίση ήταν τόσο σκληρή που επίσης δεν μου έδωσε περιθώρια για να σκέφτομαι το παρελθόν.

Ξέρεις, κάποιοι πίστευαν ότι εσύ αποφάσισες να σταματήσεις την τηλεόραση γιατί ήσουν τακτοποιημένη οικονομικά και δεν είχες λόγο να συνεχίσεις...

Δεν έχει γίνει μάλλον σαφές ότι 27 χρόνια που δούλεψα στην τηλεόραση ήταν εντατικά και δεν έλειψα ούτε μέρα, είτε ήμουν στις ειδήσεις, είτε στις εκπομπές, είτε σε συνδυασμό, είτε στις εκπομπές των Ολυμπιακών Αγώνων. Όταν ήρθε το πρόωρο τέλος για μένα δεν ήταν ό,τι καλύτερο, ήμουν ακόμα πολύ γεμάτη όταν σταμάτησα και επίσης η τηλεόραση είναι ένα καθοριστικό μέσο για να ανατρέψει τελείως την προσωπική σου ζωή.

Εφτά χρόνια τώρα που είμαι εκτός είμαι ένας πολύ φυσιολογικός άνθρωπος, αν και τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ευρωπαίοι παρουσιαστές ακόμα και σε μεγάλη ηλικία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή – χωρίς αυτό να είναι πάντα πολύ καλό, γιατί χρειάζεται και το νέο αίμα.

Δεν σου λείπει η τηλεόραση;

Θα ήμουν αχάριστη εάν εγώ, ένα παιδί της τηλεόρασης, έλεγα ότι δεν μου λείπει. Ζω ακόμα από την τηλεόραση, με βοηθάει εξαιτίας της η αναγνωρισιμότητά μου, αλλιώς ποιος θα με ήξερε στο διαδίκτυο; Έχω όμως πάρει τις αποστάσεις μου από την ένταση τώρα πια, είμαι πιο χαλαρή.

Ματαιοδοξία δεν είχες φεύγοντας από την τηλεόραση, ανασφάλεια για το αύριο;

Καθόλου, το μόνο καλό είναι ότι με συνοδεύει ακόμα μια πολύ καλή φήμη, και μια νεότατη τηλεθεάτριά μου – ίσως από τις τελευταίες– τις προάλλες μου είπε «ξέρατε τι λέγατε και ήσασταν ενημερωμένη». Για μένα αυτό ήταν ό,τι καλύτερο.

Μίλησέ μου για τα συναισθήματά σου για το Mega, το κανάλι που δούλεψες πολλά χρόνια, τι νιώθεις βλέποντάς το να καταρρέει;

Είχα συνδέσει τη δημοσιογραφική μου καριέρα και τις μεγάλες μου επιτυχίες με το κανάλι αυτό. Στενοχωριέμαι πολύ, ξέρω πόσο μεγάλο κανάλι ήταν, ίσως ήταν το μόνο μεγάλο κανάλι της εποχής, σήμερα θα έλεγα ότι του έχει πάρει τα ηνία ο ΣΚΑΪ.

Με λυπεί όμως αφάνταστα το γεγονός ότι τόσες οικογένειες δεν θα μπορέσουν πολύ εύκολα ξανά να ορθοποδήσουν, δυστυχώς η ζωή μας έχει συνεχείς ανατροπές τελευταία λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ίντριγκα υπήρχε τότε στην τηλεόραση; Γιατί θεωρώ ότι δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικά τα πράγματα όπως τώρα...

Ήταν τρομερά ανταγωνιστικά γιατί τότε ήταν πιο μικρός ο κύκλος και ήθελαν να επιβληθούν κάποιοι. Έπειτα εγώ μπήκα τη δεκαετία του ’80 που κοιτούσαν τις γυναίκες σαν από άλλο πλανήτη. Από το ’90 και μετά άρχισαν να είναι οι γυναίκες εργαζόμενες κάτι φυσιολογικό, πριν ήμασταν εξωγήινες.

Τρώγαμε απίστευτο πόλεμο, εγώ απολύθηκα δύο φορές επειδή δεν έγινα συνοδός κάποιων, όταν δεν ανέπτυξα στενές σχέσεις δεν είχα μέλλον. Έριξα πολύ κλάμα μπροστά σε άλλους συναδέλφους που με έβλεπαν να φεύγω για αυτόν τον λόγο. Μου άρεσε η δουλειά και δούλεψα πολύ για να αποδείξω την αξία μου...

Μένεις μόνη σου;

Ναι, είμαι η αρχόντισσα του σπιτιού μου. Δεν νιώθω μόνη, ασφαλώς είναι καλύτερα να γερνάς με τον άνθρωπό σου αλλά αφού δεν έτυχε δεν θα σκάσω κιόλας. Η τηλεόραση και γενικότερα η δημοσιογραφία άμα την υπηρετήσεις με πάθος είναι διαβρωτική για την προσωπική σου σχέση.

Εγώ επέλεξα τώρα που ήμουν εκτός τηλεόρασης να είμαι καλύτερη μητέρα έστω και εάν η κόρη μου Έλενα είναι στα 24. Μου αρέσουν βέβαια οι πολύτεκνες οικογένειες και θεωρώ ότι θα ήμουν μια πολύ καλή μαμά έτσι και είχα πολλά παιδιά.

Έχεις δηλώσει ότι έβγαλες αρκετούς δημοσιογράφους, μεταξύ αυτών και τον Γιώργο Λιάγκα. Πώς σου φαίνεται ο Γιώργος;

Είναι ένας άνθρωπος που ήθελε να πετύχει και τα κατάφερε. Ο Γιώργος είναι ένα θηρίο της τηλεόρασης, ξέρει να επιβιώνει γιατί είναι ζούγκλα η τηλεόραση. Έχει μυαλό ξυράφι, πολυπράγμων στην τηλεόραση και το ψάχνει. Επειδή ξέρω ότι είχε μια ατυχία οικονομική που του έφαγαν πάρα πολλά χρήματα, αυτό τον έκανε ακόμα πιο σκληρό, είναι πολύ σημαντικό πώς στέκεται στην τηλεόραση αυτή τη στιγμή ο Γιώργος. Τον έχουν κατηγορήσει ότι είναι «κίτρινος» και πολλοί χάρηκαν που σταμάτησε η εκπομπή του στον ΑΝΤ1... Δεν είμαι μεταξύ αυτών που χαίρονται.

Ο Γιώργος πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται ακόμα περισσότερο τον λόγο του αλλά κατά τα άλλα δεν είναι υποκριτής, είναι ένας άνθρωπος που τον πιστεύω, θα ηρεμήσει και θα δείξει έναν πιο συγκαταβατικό τύπο για την τηλεόραση, αυτή τη στιγμή είναι πιο extreme. Κάνει καριέρα μεγάλη ο Γιώργος. Αυτή την εποχήπου έχουν φύγει μεγάλα ονόματα της τηλεόρασης από το προσκήνιο, αυτός στέκεται.

Ασχολείσαι με τον εαυτό σου;

Ναι, τον περιποιούμαι και τον προσέχω, δεν έχω εγκαταλείψει τη γυναίκα Ειρήνη.

Έκανες έναν γάμο με τον αρχιτέκτονα Μύρωνα Τουπογιάννη. Δεύτερο γάμο θα έκανες;

Ούτε καν...

Έχεις συναντήσει σημαντικές προσωπικότητες από όλους τους χώρους και τους έχεις κάνει συνεντεύξεις. Στενή παρέα έκανες με κάποιον από αυτούς;

Με τη Σίρλεϊ Μπάσεϊ πήγα στο Μονακό και την είδα αλλά και εκείνη ήρθε και με συνάντησε στην Ελλάδα. Επίσης, ιδιαίτερη σχέση ανέπτυξα με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ήμουν η μόνη Ελληνίδα δημοσιογράφος στη Νέα Υόρκη που με είχε πάρει μαζί του στη συνέντευξη τύπου για την ταινία «15 minutes» που έλεγε την ατάκα στα Ελληνικά «Σε λατρεύω, σε θέλω Νικολέτα μου», όπως και με τον Άντονι Κουίν που με αγκάλιαζε συνέχεια και μου έλεγε «Σ’ αγαπώ, αγάπη μου».

Επίσης, είχε μαζί του τον γιο του και τον έλεγε Αλέξη συνέχεια (από την ταινία Αλέξης Ζορμπάς). Το πιο τρομερό ήταν πως ήταν ερωτευμένος με τη γραμματέα του και μόλις την είχε παντρευτεί. Αυτή ήταν 33 ετών, αυτός τότε ήταν 82. Τη φιλούσε στο στόμα συνέχεια...

Στην έπεσε κανένας ισχυρός άντρας;

Θα έλεγα ο Πρόεδρος της Πολωνίας Λεχ Βαλέσα, έπαιζε το ματάκι του...

«Φρανσουά Μιτεράν: Τον έλεγαν ηγεμόνα, αυτοκράτορα... Εγώ μπροστά μου είδα έναν άνθρωπο που παρ’ ότι πέθανε πολύ αργότερα, είχε ήδη καρκίνο... Έβλεπα έναν αδύναμο άνθρωπο (αδύναμο εξαιτίας της ασθένειας), πολύ δυνατό εξαιτίας όλης της προσωπικότητας και της ισχύoς που είχε εκείνη την εποχή. Μόνο να δεις τη φωτογραφία που έχω μαζί του (φωτό πάνω), περιβάλλεται από δέκα διαφορετικούς δυνατούς πολιτικούς εκείνης της εποχής. Ωστόσο, ήταν αυτός που κρατούσε την Ευρώπη στα χέρια του και εγώ μίλησα μαζί του για πολιτισμό, γιατί αυτός ο άνθρωπος ήταν βαθύτατα ον του πολιτισμού. Οπότε, θα έλεγα: Φρανσουά Μιτεράν, ένα πολιτικό ον που αγάπησε τον πολιτισμό. Αυτός θα ήταν ο τίτλος!», λέει η Ειρήνη Νικολοπούλου .

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ