Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ας ταξιδέψουμε σε πόλεις ξεχασμένες στον χρόνο: Από την Χιλή στην Ισπανία & από την Κίνα στην Τουρκία! (ΦΩΤΟ)

Οι ταξιδιώτες έχουν τουλάχιστον δέκα επιλογές για να κάνουν το επόμενό τους ταξίδι πιο απόκοσμο από ποτέ. Πιο μυστηριώδες και ατμοσφαιρικό...

Δεν μοιάζει γοητευτική και ενδιαφέρουσα μια εγκαταλελειμμένη πόλη, που έχει υποστεί φθορά και παρακμή δίχως ίχνος ζωής; Αν απαντάτε θετικά, απολαύστε τις 10 παρακάτω - κάποτε ζωντανές - κοινότητες παγωμένες στο χρόνο.

Chaitén-Chile

Τον Μάιο του 2008 το χωριό Chaitén εκκενώθηκε πλήρως από τους κατοίκους του εξαιτίας της έκρηξης ενός ηφαιστείου.

Plymouth-Montserrat

Τον Ιούνιο του 1995 μια σειρά από τεράστιες ηφαιστειακές εκρήξεις ισοπέδωσαν την περιοχή με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να την εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους. Μέχρι σήμερα η πληγείσα περιοχή είναι αποκλεισμένη. Οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στο βόρειο τμήμα.

Bannack, Montana-USA

Στην πόλη το 1863 ανακαλύφθηκε χρυσός. Ο πληθυσμός της εκτινάχθηκε στους 3000, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν χρυσωρύχοι. Από το 1954, η πόλη έχει ανακηρυχτεί Εθνικό Πάρκο και δεκάδες έρημα σπίτια στέκουν κατά μήκος της Main Steet.

Cañada de Benatanduz-Spain

Ιδρύθηκε περίπου το 1200 μ.Χ και ήταν πάντα απομονωμένο στα βουνά σε υψόμετρο 1.400 μ. Πόλη με χιλιάδες κατοίκους και υποδομές, έπεσε σε παρακμή, αλλά ακόμα και το 1900 είχε 600 κατοίκους. Μέτα τον Ισπανικό Εμφύλιο εγκαταλείφθηκε και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε νέα χαμηλότερα και κοντύτερα στο πολιτισμό.

Βαρωσία-Κύπρος

Το νότιο τμήμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου στέκει άδειο και αποκλεισμένο από την τουρκική εισβολή του 1974.

Beichuan-Κίνα

Ήταν το Μάρτιο του 2008 όταν η πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων χτυπήθηκε από το σεισμό έντασης 8 Ρίχτερ. Άφησε πίσω του 70.000 νεκρούς και 4,8 εκατομυρια άστεγους. Η πόλη δε ξαναχτίστηκε πότε αφού αυτό θα απαιτούσε την απόλυτη κατεδάφιση της καθώς δεν είχε μείνει κανένα κτίσμα άθικτο.

Oradour-sur-Glane-Γαλλία

Το χωριό καταστράφηκε το 1944, όταν οι 624 κάτοικοί του, συμπεριλαμβανομένων 205 παιδιών και 247 γυναικών σφαγιάστηκαν από τους Waffen-SS, στις 10 Ιουνίου του 1944. Επέζησε μόνο μία γυναίκα, η 47χρονη Marguerite Rouffanche. Το μέρος μετατράπηκε σε μουσειακό χώρο και μνημείο ηρώων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Kayaköy-Τουρκία

Αυτό το χωριό χτίστηκε στη θέση της αρχαίας πόλης Carmylessus στ μέσα του 18ου αιώνα. Ο πληθυσμός του ήταν σχεδόν αποκλειστικά ελληνορθόδοξος, αλλά εγκαταλείφθηκε το 1923 μετά την ανταλλαγή πληθυσμών. Από τότε είναι μουσειακός χώρος. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών έχει ελληνικά στοιχεία, ενώ διαθέτει και δύο χριστιανικές εκκλησίες.

Romagnano al Monte-Italy

Τo Χωριό βρίσκεται κοντά στο Σαλέρνο της Καμπανίας και καταστράφηκε από σεισμό το 1980.

Νήσος Hashima-Ιαπωνία

Η νήσος Hashima, είναι ένα από τα 505 ακατοίκητα νησιά της Νομαρχίας του Ναγκασάκι, ενώ κατοικούνταν από το 1887 έως και το 1974 και λειτουργούσε σαν ανθρακωρυχείο. 

Σύμφωνα με το θέμα της Ηuffingtonpost, το νησί είναι γνωστό για τα ορυχεία του και το ρόλο που έπαιξαν κατά της διάρκεια της βιομηχανοποίησης της Ιαπωνίας. Τέλος, το νησί εξαγοράστηκε από την Mitsubishi το 1890, με στόχο την εξόρυξη και εκμετάλλευση του άνθρακα από τα υποθαλάσσια κοιτάσματα της περιοχής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ