Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι ο σκύλος μπορεί να σας δαγκώσει εάν είστε αγχώδης

 Ένας σκύλος είναι πιθανότερο να δαγκώσει κάποιον, που είναι αγχώδης και νευρωτικός, σύμφωνα με βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη δείχνει ότι όσο πιο συναισθηματικά σταθερός και λιγότερο αγχώδης είναι ένας άνθρωπος, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος να τον δαγκώσει κάποιος σκύλος.

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος για τους άνδρες
Ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ Κάρι Γουέστγκαρθ του Τμήματος Επιδημιολογίας και Υγείας του Πληθυσμού του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, μελέτησαν σχεδόν 700 ανθρώπους που ζούσαν σε μια ημιαστική περιοχή. Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν για την ψυχολογική κατάστασή τους με βάση τεστ προσωπικότητας και παράλληλα ρωτήθηκαν αν τους είχε ποτέ δαγκώσει σκύλος και αν ναι, πόσο σοβαρά. 
Διαπιστώθηκε ότι περίπου ένας στους τέσσερις είχε δεχτεί επίθεση από σκύλο τουλάχιστον μία φορά, ενώ οι άνδρες είχαν σχεδόν διπλάσια πιθανότητα επίθεσης από ό,τι οι γυναίκες.

Υπερτριπλάσια η πιθανότητα για ιδιοκτήτες σκύλων
Ακόμη, σύμφωνα με τη μελέτη, όσοι έχουν σκύλο είναι πιθανότερο να υποστούν επίθεση από όσους δεν έχουν. Αν κάποιος έχει πολλά σκυλιά στο σπίτι του, υπάρχει υπετριπλάσια πιθανότητα να τους δαγκώσει σκύλος, σε σχέση με κάποιον που δεν έχει. Περισσότεροι από τους μισούς (55%) ανέφεραν ότι τους έχει δαγκώσει άγνωστος σκύλος, αναφέρει το vita.gr.

Τα δαγκώματα σε αριθμούς

Τα πραγματικά δαγκώματα είναι πολύ περισσότερα -σχεδόν τριπλάσια- από τις περιπτώσεις που καταγράφονται επίσημα από τα νοσοκομεία ή την αστυνομία. Ένα στα τρία δαγκώματα (33%) χρειάσθηκε ιατρική φροντίδα, αλλά ένα ελάχιστο ποσοστό (0,6%) οδήγησε σε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Όμως ακόμη και μικρά δαγκώματα, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο στρες στους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ