Αυτή η μάσκα - οθόνη σου επιτρέπει να 'δανείζεις' το πρόσωπο σου σε άλλο σώμα

Νιώθεις ότι η καθημερινότητά σου είναι γεμάτη από υποχρεώσεις τις οποίες δεν προλαβαίνεις να διαχειριστείς;

 

Πρέπει να δώσεις το παρών σε μια κοινωνική υποχρέωση αλλά ταυτόχρονα βαριέσαι υπερβολικά πολύ να βγεις από το σπίτι; Για όλα τα παραπάνω η τεχνολογία φαίνεται να προσφέρει πια μια διαφορετική λύση!

Τώρα, χάρη σε μια νέα συσκευή τηλεπαρουσίας (telepresence), μπορείς να «δανείσεις» το πρόσωπό σου σε κάποιον άλλο άνθρωπο, ο οποίος -δωρεάν ή αντί αμοιβής- θα αναλάβει να κάνει αυτός τη «βρώμικη» δουλειά, φορώντας μια μάσκα-οθόνη με το πρόσωπό σου.

Ο Ιάπωνας δημιουργός της μάσκας Τζουν Ρεκιμότο, συνεργάτης της Sony Computer Science Laboratories, παρουσίασε την καινοτομία την προηγούμενη εβδομάδα στο συνέδριο EmTech του αμερικανικού τεχνολογικού περιοδικού MIT Technology Review στη Σιγκαπούρη.

Όπως είπε, φαντάζεται ότι η μάσκα μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας νέας υπηρεσίας «ανθρώπινης Uber», αν και στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο, αφού δεν πληρώνεις κάποιον για να σε μεταφέρει απλώς κάπου, αλλά για να ζήσει τη ζωή σου στη θέση σου. Ο πελάτης θα προσλαμβάνει έναν άνθρωπο για να περιδιαβαίνει στον κόσμο φορώντας το πρόσωπό του και μεταδίδοντας τη φωνή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο απομακρυσμένος πελάτης-χρήστης κοιτάζει έναν υπολογιστή-ταμπλέτα που μεταδίδει το πρόσωπο και τη φωνή του στη μάσκα του υποκατάστατου χρήστη. Ο τελευταίος βλέπει στο πίσω μέρος της μάσκας και αυτός το πρόσωπο του πελάτη, καθώς και τις όποιες γραπτές οδηγίες αυτός θα πληκτρολογήσει στο τάμπλετ του, αναφέρει το odditycentral.com.

Παρεμφερείς συσκευές τηλεπαρουσίας έχουν έως τώρα δοκιμασθεί σε ρομπότ, τα οποία, υποκαθιστώντας τον απομακρυσμένο χρήστη, συμμετέχουν αντί αυτού σε συσκέψεις και άλλες εκδηλώσεις. Όμως η ChameleonMask είναι η πρώτη συσκευή του είδους της που χρησιμοποιεί άνθρωπο αντί για ρομπότ ως «παρένθετο» χρήστη.

Όπως είπε ο Ρεκιμότο, οι έως τώρα δοκιμές έχουν δείξει ότι οι ζωντανοί υποκατάστατοι χρήστες με τη μάσκα-οθόνη αντιμετωπίζονται από τους άλλους ανθρώπους, όπως θα έκαναν αν είχαν απέναντί τους το πραγματικό πρόσωπο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ