Top woman η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου! Συγκινητική συνάντηση & συγχώρεση του νεοναζί που την απειλούσε (ΦΩΤΟ)

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η δημοσιογράφοςμιλούσε για τον ρατσισμό, τον σεξισμό και τη ρητορική μίσους κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

Σήμερα, μέσα από ένα ομολογουμένως συγκινητικό άρθρο, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μιλάει για τη συνάντησή με τον νεοναζί που την απειλούσε εδώ και χρόνια

"Το σημερινό μου άρθρο στη Deutsche Welle για τον Ναζί που με απειλούσε για χρόνια και στη συνέχεια μου ζήτησε να τον συγχωρήσω. #nohate #hope" γράφει η παρουσιάστρια σε δημοσίοσίευση της στο Instagram.

 

 

Σύμφωνα λοιπόν με την Deutche Welle, η κα. Πασχαλίδου έλαβε ένα email από τον Martin Karlsson, ο οποίος κατά τη διάρκεια των 13 ετών που ήταν νεοναζί στο Σκανδιναβικό Κίνημα Αντίστασης την απειλούσε διαρκώς.

"Γεια σας Αλεξάνδρα, Ο λόγος που σας γράφω σήμερα είναι επειδή θέλω να ζητήσω συγχώρεση. Συγχώρεση για όλο το μίσος εναντίον σας εδώ και πολλά χρόνια. Υπήρξα μέλος του Κινήματος Σκανδιναβικής Αντίστασης αλλά έφυγα από την οργάνωση στις αρχές του 2016. Έφυγα επειδή δεν υποστηρίζω πλέον τις απόψεις και τις αξίες που μεταδίδονται από το NMR. Σήμερα είμαι απίστευτα χαρούμενος που επιτέλους απέχω από το μίσος, αλλά ταυτόχρονα αισθάνομαι απίστευτες ενοχές για όλα αυτά που έχουν ειπωθεί και γίνει στον αντισημιτικό κόσμο. Με τις καλύτερες ευχές μου, Μάρτιν" έγραψε το email.

"Τηλεφώνησα αμέσως στον Μάρτιν. Νομίζω ότι σε αυτούς τους πολωμένους καιρούς χρειάζονται γέφυρες. Εκείνοι που αποφασίζουν να αλλάξουν συμπεριφορά και στάση χρειάζονται υποστήριξη και ενθάρρυνση. Πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ευπρόσδεκτοι. Ο Μάρτιν ζει στο Varnamo, σχεδόν τέσσερις ώρες νότια της Στοκχόλμης με το αυτοκίνητο. Του πρότεινα να συναντηθούμε για έναν καφέ. Ένας φίλος μου που ήξερε ότι ζούσα με απειλές για δεκαετίες χωρίς προστασία, με προειδοποίησε: «Είσαι τόσο αφελής, θα μπορούσε να είναι παγίδα, δεν αρχίζεις να αγαπάς ξαφνικά όλους όσους μισούσες».Αλλά εγώ δεν φοβάμαι τους ανθρώπους. Φοβάμαι το μίσος. Και αυτό που κάνει στους ανθρώπους. Λίγες ώρες αργότερα, στο λόμπι ενός ξενοδοχείου συνάντησα έναν από τους ανθρώπους που απειλούσε τη ζωή μου και τη ζωή της οικογένειάς μου" γράφει η δημοσιογράφος στο άρθρο της στην DW.

Ο Μάρτιν ήταν ενεργός νεοναζί από την ηλικία των 16 ετών. Σταμάτησε το 2016. Τώρα είναι 30 ετών. Μετά από αρκετή συζήτηση για το παρελθόν, οι δυο τους συμφιλιώθηκαν δίνοντας σε όλους το μήνυμα της συγχώρεσης: “Σας συγχώρεσα από τη στιγμή που έλαβα το email σας. Η συγχώρεση είναι απελευθερωτική” καταλήγει η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ