Κυρίες και κύριοι αυτή είναι η Pigcasso - Η γουρουνίτσα ζωγράφος που τα έργα τέχνης που δημιουργεί πωλούνται για χιλιάδες δολάρια! (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν είναι ο Πικάσσο είναι μια καταξιωμένη συνάδελφος του - Η γουρουνίτσα που έγινε σπουδαία ιμπρεσιονιστής ζωγράφος

Έχετε την εντύπωση ότι μόνο οι άνθρωποι μπορούν να ασχοληθούν με την τέχνη; Αν ναι η "ταλαντούχα κυρία" Pigcasso, θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη. Αν κάποτε θελήσετε να πείσετε κάποιον ότι όλα είναι δυνατά, μιλήστε του για μια γουρουνίτσα 204 κιλών  η οποία, αφού διασώθηκε από σφαγείο της Νότιας Αφρικής σε ηλικία τεσσάρων εβδομάδων, έγινε καταξιωμένη ζωγράφος.

Η Νοτιοαφρικανή ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, Joanne Lefson, υιοθέτησε την Pigcasso μετά τη διάσωση της από τη ζοφερή μοίρα που τήν περίμενε στο σφαγείο πριν από μερικά χρόνια, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Oddity Central.

Πήρε το γουρουνάκι  στο αγρόκτημα της και του πρόσφερε μια ποικιλία παιχνιδιών για να το κάνει να διασκεδάσει. Μεταξύ αυτών των παιχνιδιών ήταν μερικές ζωγραφιές, και το γουρουνάκι ήταν τόσο συναρπασμένο μαζί τους που αγνοούσε όλα τα άλλα παιχνίδια του. Η Lefson αποφάσισε να αφήσει μερικά χρώματα και έναν καμβά για να δει τι θα έκανε το ζώο. Το πιστεύετε ή όχι, άρχισε να ζωγραφίζει.

Η Pigcasso βουτά τα πινέλα  στα χρώματα  και  δημιουργεί  στον καμβά. Έχει δείξει τέτοιο πάθος και ταλέντο  που τώρα έχει την  προσωπική της γκαλερί στο αγρόκτημα διάσωσης ζώων που έχει γίνει το σπίτι της. Αλλά με τους συλλέκτες τέχνης που πληρώνουν έως και 2.000 δολάρια για να πάρουν τα χέρια του  έναν αυθεντικό "Pigcasso" το να προσθέσει νέα έργα στη συλλογή της,  έχει γίνει αρκετά δύσκολο.

"Δεν την αναγκάζω να ζωγραφίσει. Ζωγραφίζει όταν θέλει ", δήλωσε η Lefson στους Caters News. "Συχνά, ετοιμάζουμε ένα καλάθι με πικνίκ και το γεμίζουμε με οργανικές φράουλες, γκουάβα και ποπ κορν που είναι επικαλυμμένα με καραμέλα. Για την  Pigcasso αυτό είναι , είναι απλά ο παράδεισος. ''

Οι χοίροι είναι φιλομαθή ζώα που ενδιαφέρονται για εξερεύνηση. Σε μια φάρμα, χρειάζονται κάποια  νέα πράγματα, όπως κόλπα ή παιχνίδια, για να μην πλήτουν. Τα ζώα που βαριούνται μπορούν γρήγορα να γίνουν δυστυχισμένα  και καταστροφικά.


Οι μπάλες είναι η πιο συνηθισμένη ψυχαγωγία για τους χοίρους, καθώς και τα κόλπα για σκυλιά όπως το να μάθεις να κάθονται  ή να ανταποκρίνονται όταν ακούνε  το όνομά τους. Η ζωγραφική είναι εντελώς νέα. Οι χοίροι, όπως και πολλά άλλα ζώα, είναι διχρωματικοί, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μόνο δύο τύπους κώνων που δέχονται φως στα μάτια τους (οι άνθρωποι είναι τριχρωματικοί). Αν και δεν έχουν ακριβώς αχρωματοψία δεν μπορούν να αντιληφθούν το κόκκινο χρώμα και μπορούν να δουν λιγότερες αποχρώσεις πράσινου και μπλε από ό, τι οι άνθρωποι .

Αυτή τη στιγμή, η Pigcasso είναι  η μόνη γουρουνίτσα - ζωγράφος  στον κόσμο. Η Lefson ελπίζει ότι η φήμη του κατοικίδιου ως καταξιωμένου καλλιτέχνη θα πείσει περισσότερους ανθρώπους ότι οι χοίροι είναι "εκπληκτικά ευφυή, εξαιρετικά ζώα" που αξίζουν καλύτερη τύχη από το σφαγείο. Ελπίζει ότι "οι καλύτερες γκαλερί στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι" θα μπορούσαν κάποια μέρα να παρουσιάσουν την τέχνη της τετράποδης φίλης της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ