Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ευρωζώνη: Στο 2,7% ο ρυθμός ανάπτυξης το δ' τρίμηνο του 2017 -Εντυπωσιακά αποτελέσματα

Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε η οικονομία της Ευρωζώνης την περσινή καλή χρονιά, σημειώνοντας ρυθμό ανάπτυξης 0,6% στο τέταρτο τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 2,7% σε ετήσια βάση (σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016), αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. 

O ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που προέβλεπαν ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι οικονομολόγοι στην αρχή του 2017.

Την περσινή χρονιά, η ανάκαμψη στην Ευρωζώνη εξελίχθηκε σε μία πλήρη οικονομική επέκταση, καθώς ισχυρή ανάπτυξη σημειώθηκε και στις προηγουμένως ασθενέστερες οικονομίες, όπως η γαλλική. 

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι, παρά το ισχυρό τέλος του 2017, η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης υποχώρησε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με άλλα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη, που είχε σκαρφαλώσει σε υψηλό 17 ετών τον Δεκέμβριο, μειώθηκε λόγω μικρότερης αισιοδοξίας των επιχειρήσεων στους τομείς των υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου, ιδιαίτερα στη Γαλλία και την Ιταλία.

«Η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης συνεχίσθηκε με υγιή ρυθμό στο τέταρτο τρίμηνο και, παρά τη μείωση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Ιανουάριο, αυτός συνεχίζει να υποδηλώνει μία μελλοντική ενίσχυση της ανάπτυξης», δήλωσε οικονομολόγος της Capital Economics.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit

 

2nd family summit