Τραγικό δυστύχημα στην Ινδία: Λεωφορείο έπεσε σε κανάλι- 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε με φόρα πάνω σε μία παλιά γέφυρα, γκρέμισε τα κιγκλιδώματα και στη συνέχεια βυθίστηκε στα νερά ενός καναλιού στο κρατίδιο της δυτικής Βεγγάλης.

Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, το λεωφορείο που μετέφερε περίπου 50 άτομα έσπασε το κιγκλίδωμα της γέφυρας και έπεσε μέσα στο κανάλι το οποίο συνδέεται με τον ποταμό Τζαλανγί, καθώς ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην προσπάθεια του να αποφύγει ένα άλλο διερχόμενο όχημα.

Μέχρι στιγμής 35 πτώματα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά έχουν ανασυρθεί από τα νερά του ποταμού ενώ ορισμένοι τραυματίες διακομίσθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Εξι άνθρωποι κατάφεραν να κολυμπήσουν και να βγουν σώοι και ασφαλείς, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στον τόπο του δυστυχήματος, εκτός από τις αστυνομικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία κατέφθασε και πλήθος κόσμου το οποίο συγκρούσθηκε με τις αρχές πετώντας πέτρες επειδή, όπως ισχυριζόταν, έφθασαν αργά στην περιοχή. Κάποιοι μάλιστα έβαλαν φωτιά σε ένα αστυνομικό όχημα ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Οσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος, κάποιοι επιζώντες υποστηρίζουν οτι ο οδηγός έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα ενώ την ώρα που πλησίαζε την γέφυρα μιλούσε στο κινητό. Αυτό είναι το τρίτο δυστύχημα με λεωφορείο στο κρατίδιο αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στις 17 Ιανουαρίου οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα λεωφορείο έπεσε σε ένα κανάλι, ενώ τρεις μέρες αργότερα άλλοι εννέα σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο έπεσε σε τάφρο. Η Ινδία κατέχει το πιο υψηλό ποσοστό θανατηφόρων τροχαίων παγκοσμίως. Τα περισσότερα οφείλονται κυρίως στην κακή οδήγηση, στους κακοσυντηρημένους δρόμους και τα παλιά οχήματα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ