Η φύση μας αφήνει με το στόμα ανοικτό ! - Σμήνος πουλιών χορεύει σε απόλυτη αρμονία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

10.000 πουλιά σε απόλυτο συγχρονισμό

Δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι τα μεγαλύτερα έργα τέχνης τα δημιουργεί η φύση. Από πανοραμικά τοπία μέχρι στιγμυότυπα ζώων και πουλιών χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο το αποδεικνύουν.

Αυτή τη φορά όμως αυτό που θα δούμε , είναι παραπάνω από εντυπωσιακό! Είναι απίστευτο! Ένα σμήνος 10.000 πουλιών στην Ιρλανδία στροβιλίζεται σε μοναδικές φιγούρες μπαλέτου με αρμονία που θα ζήλευε κι ο πιο διάσημος χορογράφος και ο πιο ικανός διευθυντής μπαλέτου!

Το βίντεο  που τραβήχτηκε  από το Birdwatch West Cork Branch της Ιρλανδίας δείχνει τα μικρά πουλιά που πετούν μαζί σε τέλεια αρμονία καθώς κινούνται μέσα στον ουρανό  σε μια κίνηση που είναι γνωστή  ως «murmuration».

Η εντυπωσιακή κίνηση των πουλιών δημιουργεί θαυμασμό και οι ειδικοί ψάχνουν να βρουν εξήγηση για το σκοπό της. Όπως αναφέρει η Daily Mail, μερικοί υποστηρίζουν ότι τα πουλιά συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο για να κοινωνικοποιήθουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες, ενώ άλλοι πιστεύουν πως θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για  να  παραμείνουν ζεστά.

Το συγκεκριμένο είδος πουλιών ανήκει στην κατηγορία των γερακιών. Από μακριά το σμήνος των πουλιών φαίνεται να έχει μαύρο χρώμα, αλλά από κοντινή απόσταση τα φτερά τους είναι σχεδόν γυαλιστερά στις αποχρώσεις του πορφυρού και του πράσινου.

Αυτό το βίντεο που τραβήχτηκε στις αρχές του μήνα, θα μπορούσε να δώσει μια απάντηση για τις συνήθειες αυτής της κατηγορίας γερακιών. Το γεράκι της πέτρας όπως ονομάζονται, είναι αρπακτικό πουλί που συνήθως τρώει μικρότερα πουλιά όπως περιστέρια

Είναι πιθανόν λοιπόν σύμφωνα με τους ειδικούς που παρατηρούν αυτούς τους σχηματισμούς τα γεράκια να κάνουν αυτές τις "χορευτικές φιγούρες', οι οποίες γίνονται στη διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών, είτε αναζητώντας το θήραμα τους είτε ακόμα για να προστατευθούν από τους κυνηγούς. Η εμφάνισή τους στον ουρανό κατά τους χειμερινούς μήνες τις τελευταίες δεκαετίες έχει μειωθεί αρκετά, γεγονός που ανησυχεί τους επιστήμονες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ