Δωροθέα Μερκούρη: Η πεντάμορφη καλλονή μάγεψε κριτές & κοινό στην πρεμιέρα του Dancing - Ας την γνωρίσουμε καλύτερα... (ΦΩΤΟ)

Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει την μελαχρινή ηθοποιό ως... Ελληνίδα Μόνικα Μπελούτσι. Δεν έχουν και άδικο!

Από την περασμένη Παρασκευή, η καλλονή ηθοποιός και μοντέλο επέλεξε να μας παρουσιάσει τις χορευτικές της ικανότητες μέσα από τον έκτο κύκλο του σόου χορού του ΑΝΤ1.

Η Δωροθέα Μερκούρη γεννήθηκε στο Τορίνο της Ιταλίας από Ιταλό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα και μεγάλωσε στη Νότια Ιταλία. Όταν μετακόμισαν οικογενειακώς και οριστικά στην Αθήνα, η Δωροθέα ενώ δε μιλούσε ελληνικά, κατάφερε γρήγορα να γίνει η δεύτερή της γλώσσα και μέσα στα επόμενα χρόνια έμαθε γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά.

Από παιδί ακόμη είχε εκδηλώσει την κλίση της στον χορό. Τότε που μαθήτευε στα τοπικά χοροδιδασκαλεία είχε ως όνειρο να  γίνει πρίμα μπαλαρίνα στη Σκάλα του Μιλάνου.

Ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο σε ηλικία 16 ετών και λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε στην Αμερική για να συνεχίσει τις σπουδές χορού που έκανε από μικρή αλλά και για να σπουδάσει υποκριτική. Υπήρξε παντρεμένη για δέκα χρόνια με τον Ολλανδικής καταγωγής κομμωτή Γουάρντ, με τον οποίο απέκτησε και δύο κόρες.

Μετά από μια επιτυχημένη διαμονή στη χώρα μας, και για πολλά χρόνια μούσα των περιοδικών, πρωτοστατώντας στα εξώφυλλα, με αρκετές συμμετοχές σε θέατρο, τηλεόραση και διαφημίσεις, αποφάσισε να φύγει με τις κόρες της για τη Ρώμη. Εκεί πρωταγωνιστεί στην ταινία “Taglionetto”.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστικό σποτ του “Martini” με την πολύ καλή της φίλη Monica Bellucci, έχει συμμετάσχει σε διαφημιστική καμπάνια για τον οίκο Dolce&Gabbana και πρόσφατα στη διαφημιστική καμπάνια της Lexus. Απογειωτική για την καριέρα της, ήταν η πρόταση για συνεργασία που της έκανε ο Jean Paul Gautier, για ένα φιλανθρωπικό γκαλά την οποία και αποδέχτηκε, Για την ακρίβεια έγινε  η μούσα του, ενσαρκώνοντας στο catwalk την αείμνηστη Έιμι Γουαϊνχάουζ.

Τα τελευταία χρόνια η Δωροθέα έχει επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα!

Κάθε εβδομάδα θα την απολαμβάνουμε πλέον στο παρκέ του Dancing with the stars με παρτενέρ τον Βλαντιμίρ Μορότσκο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ