ΒΙΝΤΕΟ: Σας αρέσουν τα μακαρόν; Τότε σίγουρα θα αγαπήσετε τα υπέροχα μακαρόν του Άκη!

Τα τέλεια σπιτικά μακαρόν

Υλικά

Για τα μακαρόν

125 γρ. αμύγδαλο χωρίς φλούδα

125 γρ. ζάχαρη άχνη

105 γρ. ασπράδια (4 μεσαία αυγά)

1 πρέζα αλάτι

125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

½ κ.γ. κόκκινη πάστα ζαχαροπλαστικής

½ κ.γ. κίτρινη πάστα ζαχαροπλαστικής

 

Για το σερβίρισμα

300 γρ. γκανάζ σοκολάτας

200 γρ. μαρμελάδα φράουλα

200 γρ. μαρμελάδα λεμόνι

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τα μακαρόν

Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν σκόνη.

Περνάμε το μείγμα από μία σίτα. Αν έχουν μείνει μεγάλα κομμάτια τα περνάμε ξανά από το μπλέντερ και μετά από τη σίτα. Δεν θέλουμε μεγάλα κομμάτια στο μείγμα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, το αλάτι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη σε 5 δόσεις και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.

Με μία μαρίζ παίρνουμε τη μισή μαρέγκα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε στον κάδο με την υπόλοιπη μαρέγκα την σκόνη αμυγδάλου και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας.

Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία μπολ.

Στο ένα μπολ βάζουμε το κίτρινο χρώμα, στο άλλο μπολ βάλουμε το κόκκινο χρώμα και το τρίτο μπολ το αφήνουμε άσπρο. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να πάρει χρώμα όλο το μείγμα.

Μεταφέρουμε τα μείγματα σε τρία διαφορετικά κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Στρώνουμε σε δύο ταψάκια από ένα φύλλο σιλικόνης (silpat) και σχηματίζουμε με τα κορνέ τα μακαρόν. Χτυπάμε λίγο τα ταψάκια για να ισιώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα ώστε να κάνουν κρούστα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130ο C στον αέρα.

Ψήνουμε για 12-13 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να κρυώσουν.

 

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε τις μαρμελάδες και τη γκανάζ σε τρία κορνέ. Βάζουμε σε κάθε ένα κομμάτι από το μακαρόν από μία γεύση και καπακώνουμε με ένα άλλο κομμάτι ώστε να κάνουμε ένα σάντουιτς.

Για τη γκανάζ βάζουμε σε ένα μπολ 150 γρ. κρέμα γάλακτος, 150 γρ. κουβερτούρα και βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ λεπτό στα 800 Watt. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα μακαρόν και σερβίρουμε

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.

Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.

Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ