Τυροκομείο Κωσταρέλου: 80 χρόνια ποιότητα γεύση και σεβασμός στην παράδοση (ΦΩΤΟ)

80 χρόνια- τρεις γενιές τυροκόμοι- Αυθεντικές γεύσεις

Οι λάτρεις των τυριών το γνωρίζουν πολύ καλά. Το τυροκομείο Κωσταρέλου διάσημο  τόσο για την υπέροχη βραβευμένη φέτα και το μοναδικό "αληθινό" του γιαούρτι με την αξεπέραστη υφή και γεύση  όσο  και για την μεγάλη ποικιλία τυριών και γαλακτοκομικών προϊόντων που προσφέρει με σεβασμό στην ποιότητα στο ελληνικό τραπέζι, είναι ένας από τους "must" προορισμούς για τους απαιτητικούς της γεύσης.

Μια γευστική ιστορία 80 ετών

Ήταν το 1937 όταν ο παππούς της οικογένειας Κυριάκος με γάλα από το κοπάδι του στα Μεσόγεια, έφτιαχνε τυρί και γιαούρτι για την οικογένειά του αλλά και για την ταβέρνα που διατηρούσε με την γυναίκα του, την γιαγιά Αλεξάνδρα, στο Μαρκόπουλο. Με το ίδιο τυρί και στραγγιστό γιαούρτι μεγάλωσε και ο πατέρας της οικογένειας Χρήστος, που μετέφερε την δεκαετία του ’60 την οικιακή παραγωγή σε μια μικρή τυροκομική μονάδα. Έτσι μεγάλωσε και η τρίτη γενιά  ο Κυριάκος και ο Νίκος, με τυρί του πατέρα μας, με γιαούρτι στραγγιστό σε πάνινες σακούλες, με κρέμα και ρυζόγαλο της γιαγιάς.

Το φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα από την Νότια Εύβοια και την Κάρυστο αξιοποιείται πλέον στο πλήρως εκσυγχρονισμένο τυροκομείο. Με την τέχνη της παραδοσιακής τυροκόμησης και με τις συνταγές που κληρονόμησαν τα παιδιά παράγουν την βραβευμένη  φέτα Κωσταρέλου μέσα σε βαρέλια οξιάς.

Είναι η μοναδική που θα βρείτε να ωριμάζει φυσικά μέχρι και 12 μήνες. Φτιάχνουν γιαούρτι με υπέροχη υφή και γεύση, που στραγγίζει φυσικά μέσα σε πάνινες σακούλες, όπως παλιά. Παράγουν βούτυρο, κρέμες, ρυζόγαλο και μια σειρά από τυριά εκλεκτής παραγωγής, αποτέλεσμα της αναζήτησης μας. Όλα χωρίς συντηρητικά.

Από το Τυροκομείο προμηθεύουν καθημερινά τα επτά καταστήματα λιανικής "Τυροκομείο Κωσταρέλου", περιφερειακά αλλά και το μοντέρνο κατάστημά  στο Κολωνάκι. Σε όλα θα βρείτε επιλεγμένα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, με τους οποίους η οικογένεια Κωσταρέλου  μοιράζεται κοινές αξίες, για να σας προσφέρει ό,τι χρειάζεται το καθημερινό τραπέζι.

Στο τυροκομείο Κωσταρέλου φροντίζουν  σε κάθε προϊόν τους να είναι διακριτή η κορυφαία ποιότητα, η υψηλή διατροφική αξία, η βαθιά γεύση, η αγάπη τους για την τυροκόμηση και όλα όσα κάνουν την δοκιμή του μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.

Ως τρίτη γενιά, είναι περήφανοι παραγωγοί των προϊόντων που φέρουν το όνομα της οικογένειας .  Όπως δηλώνουν οι ίδιοι: "Συνεχίζουμε να εξελίσσουμε την επιχείρηση και προσπαθούμε να διαφυλάξουμε την οικογενειακή παράδοση ογδόντα ετών".

Τα πρατήρια του Τυροκομείου Κωσταρέλου ήταν από τα πρώτα που εμπιστεύτηκαν τη δουλειά μικρών παραγωγών από όλη τη χώρα και έβαλαν στα ράφια τους τα εκλεκτά προϊόντα τους. Έτσι, σήμερα, αριθμεί επτά καταστήματα λιανικής, σε Κολωνάκι, Βριλήσσια, Παλλήνη, Μαρκόπουλο (3) και Πόρτο Ράφτη, ενώ τα προϊόντα τους εξάγονται και σε ελληνικά καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Γαλλία.

Μοναδικό προϊόν τους διεθνώς, η φέτα που ωριμάζει για 12 μήνες σε βαρέλια οξιάς, που παράγεται με την ίδια οικογενειακή συνταγή και την ίδια χειροποίητη διαδικασία, από το ξεκίνημα του τυροκομείου.

Το κατάστημα στο Κολωνάκι

Περίπου δύο χρόνια πριν, άνοιξε στο Κολωνάκι το νεότερο από τα καταστήματα του τυροκομείου Κωσταρέλου και το πιο ιδιαίτερο.

To νέο «Τυροκομείο Κωσταρέλου» άνοιξε στο Κολωνάκι με ολοκαίνουριο concept! Πρόκειται για ένα ελληνικό ντελικατέσεν στο οποίο μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα του Τυροκομείου  και να τα γευτεί σε μοναδικές συνταγές.

Σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον γεμάτο επιλεγμένα παραδοσιακά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα, ετοιμάζει καθημερινά για εσάς ξεχωριστές γευστικές προτάσεις, από εκλεκτές πρώτες ύλες - τα τυριά του τυροκομείου, τα αλλαντικά και τα άλλα προϊόντα που υπάρχουν σε όλα  τα καταστήματα της οικογένειας Κωσταρέλου.

Τα πιάτα που θα δοκιμάσετε περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς, μοναδικά πλατώ τυριών και αλλαντικών αποκλειστικά ελληνικής προέλευσης, που μπορείτε να συνοδεύσετε ιδανικά με ελληνικά κρασιά και μπύρες από μικροζυθοποιίες της χώρας μας, σαλάτες καθώς και εξαιρετικές γλυκές προτάσεις, βασισμένες κυρίως στα γαλακτοκομικά προϊόντα του τυροκομείου.

Τα περισσότερα πιάτα είναι διαθέσιμα και για take away, ενώ  υπάρχει υπηρεσία  delivery στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 8πμ.-9μμ. & Σάββατο 8πμ.-8μμ.
Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, Τ. 210 7259000

Προϊόντα του τυροκομείου Κωσταρέλου που αξίζει να δοκιμάσετε

Το παλαιωμένο κεφαλοτύρι

Το παλαιωμένο  κεφαλοτύρι Κωσταρέλου, φτιαγμένο και αυτό από αιγοπρόβειο γάλα ωριμάζει για τουλάχιστον 12 μήνες.
Η παλαίωσή του αυτή προσδίδει μεστή, πολύπλοκη γεύση και πλούσιο άρωμα, δίνοντας υψηλής έντασης επίγευση και διάρκεια.

Το πινακοτύρι

Μια μοναδική συνταγή του Τυροκομείου  το εκλεκτό αυτό ημίσκληρο τυρί σε μπαστούνι είναι φτιαγμένο από κατσικίσιο και πρόβειο γάλα. Μπορείτε να απολαύσετε τις φρουτώδεις νότες του, κόβοντάς το σε κύβους σε φρέσκες σαλάτες, ενώ οι λιωμένες φέτες του σε τοστ αναδεικνύουν μια απαλότερη αλλά γεμάτη γεύση.

Το Μελίπαστό

Το Μελίπαστό Κωσταρέλου φτιάχνεται με συνταγή από το Ρουσσοπούλι της Λήμνου.
Πρόκειται για μικρά κεφαλάκια τυριού από αιγοπρόβειο γάλα με γήινη, μεστή γεύση γάλακτος και ξηρών καρπών και μέτρια προς σκληρή υφή.
Το μελίπαστο είναι ιδανικό για σαγανάκι, αλλά και ως γευστικό συμπλήρωμα σε ποικιλία τυριών.

Το ρυζόγαλο

Με μία πεντανόστιμη συνταγή που  κληροδότησε στην οικογένεια η γιαγιά Αλεξάνδρα φτιάχνουν ακόμα και σήμερα το ρυζόγαλό τους. Οι κόκκοι ρυζιού τυλίγονται γύρω από μια απαλή αρωματική κρέμα, με διακριτική παρουσία του αιγοπρόβειου γάλακτος. Γεύση μεστή, φίνο άρωμα , πλούσια υφή , κάνουν το ρυζόγαλο Κωσταρέλου να σας θυμίζει το σπιτικό της μαμάς.

Και φυσικά το στραγγιστό γιαούρτι

Μαζί με τη φέτα είναι το "σήμα κατατεθέν" του τυροκομείου. Τα γιαούρτια Κωσταρέλου φτιάχνονται  από φρέσκο γάλα (κατσικίσιο, πρόβειο ή αιγοπρόβειο) και στραγγίζουν φυσικά σε βαμβακερές λευκές σακούλες.
Πήζοντας με τον παραδοσιακό τρόπο, αποκτούν την πυκνή και κρεμώδη υφή, καθώς και την πλούσια γεύση τους. Το γιαούρτι μας με 2% λιπαρά φτιάχνεται από αποβουτυρωμένο πρόβειο και κατσικίσιο γάλα

Γι' αυτό οι γνώστες που τα έχουν δοκιμάσει αποφαίνονται: "Αν δεν έχεις φάει γιαούρτι Κωσταρέλου, δεν γνωρίζεις τι θα πει "αληθινό γιαούρτι".

Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα του τυροκομείου Κωσταρέλου, θα βρείτε www.kostarelos.gr

Επιμέλεια: Ειρήνη Πιτσόλη

To άρθρο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο MadeinGreecenews στις 27/1/2018

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ