Άμστερνταμ: Ένας έφηβος νεκρός και τουλάχιστον δύο τραυματίες από πυροβολισμούς (ΦΩΤΟ)

Οι ένοπλοι καταδίωξαν το έφηβο θύμα σε κέντρο νεότητας στην οδό  Γκρότε Βιτενμπουργκερστράατ

Ένας έφηβος σκοτώθηκε και τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένοπλοι άντρες που φορούσαν κουκούλες άνοιξαν πυρ σε πολυσύχναστο δρόμο στο Άμστερνταμ.

Η αστυνομία αναφέρει ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στην  οδό Γκρότε Βιτενμπουργκερστράατ, το βράδυ της Παρασκευής και κάνει λόγο για πολλά θύματα.

Σύμφωνα με τη The sun, το νεαρό θύμα που κατάγεται από το Μαρόκο, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από άνδρες που φορούσαν κουκούλα, όπως αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες.

«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίες, ένας άνδρας και μια νεαρή γυναίκα, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά από ένα ένοπλο περιστατικό στην Γκρότε Βιτενμπούργκερστράατ, στο κέντρο της πόλης» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Λέο Ντόρτλαντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Άμστερνταμ.

 «Αυτό σίγουρα δεν είναι μια επίθεση, αλλά μια εγκληματική ενέργεια», τόνισε, προσθέτοντας πως η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον ή τους δράστες.

Η αστυνομία αποκλείει την τρομοκρατία ως κίνητρο για την επίθεση. Αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν αρκετούς πυροβολισμούς και είδαν έναν άνδρα με κουκούλα να τρέπεται σε φυγή, μετέδωσαν ολλανδικά μέσα ενημέρωσης

Ο Ντόρτλαντ δήλωσε ότι οι αρχές έχουν ξεκινήσει ευρεία έρευνα, τονίζοντας ότι οι δρόμοι της περιοχής έχουν αποκλειστεί.

«Η αστυνομία συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων και συλλέγει δακτυλικά αποτυπώματα στη σκηνή του εγκλήματος», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ