Bloomberg: "H έκδοση του νέου ομολόγου θα δείξει πως η Ελλάδα ανακάμπτει"

Η χώρας μας έχει ωφεληθεί περισσότερο από οποιαδήποτε κάθε άλλη χώρα της Ευρωζώνης από την δέσμευση του Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ το 2012 ότι θα κάνει οτιδήποτε χρειασθεί για να διασώσει το ευρώ .

Σε συνδυασμό με το Brexit που έπεισε τους Ευρωπαίους ηγέτες να κινηθούν για να αποτρέψουν νέες αποχωρήσεις από την ΕΕ όπως τονίζεται σε άρθρο του Bloomberg. Σήμα από το νέο ομόλογο που σχεδιάζει να εκδώσει η Ελλάδα.

Ο αρθρογράφος Mark Gilbert γράφει πως ο συνδιασμός των εγχώριων μεταρρυθμίσεων και της ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας έχουν φέρει την Ελλάδα στο «χείλος της κανονικότητας«. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ανάπτυξη της τάξης του 2,2% φέτος και πτώση της ανεργίας κάτω από το 20% μέχρι τα μέσα του 2018.

Ομως, το δημόσιο χρέος παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, πάνω από το 181% του ΑΕΠ, και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων υστερεί με την Κομισιόν να προβλέπει πως μέχρι τον Αύγουστο τα έσοδα θα είναι λιγότερα από τον αρχικό στόχο κατά 3 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι ελληνικές τράπεζες επιβαρύνονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια που αντιστοιχούν στο 45% περίπου των συνολικών δανείων. Παρ’ όλα αυτά, οι επενδυτές έχουν ανταμείψει τις προσπάθειες της Ελλάδας, μειώνοντας δραστικά τις αποδόσεις των ομολόγων της.

Τα 2ετή ελληνικά ομόλογα προσφέρουν απόδοση μικρότερη από το αντίστοιχο αμερικανικό. Ολα αυτά ευνοούν την νέα πώληση ομολόγου αναφοράς που η Ελλάδα ελπίζει να εκδώσει τον επόμενο μήνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ