Ραγίζουν καρδιές οι πανέμορφες αθλήτριες στη δίκη του γιατρού που τις κακοποιούσε σεξουαλικά (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Σχεδόν 160 αθλήτριες κατέθεσαν και οδήγησαν στην καταδίκη του πρώην γιατρού της Εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ.

Παρά της προσπάθειες δήθεν μεταμέλειας, η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν καταδίκη 40 έως 175 χρόνια φυλάκισης στον Λάρι Νασάρ.

Ο 54χρονος πρώην γιατρός της Εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ δήλωσε ένοχος στο πλήθος κατηγοριών σεξουαλικής επίθεσης εναντίον κοριτσιών και νέων γυναικών.

"Μόλις υπέγραψα τη θανατική σας καταδίκη, θα βρίσκεστε στο σκοτάδι για την υπόλοιπη ζωή σας" ανέφερε η δικαστής Rosemarie Aquilina απορρίπτωντας ως ανειλικρινή την κατάθεση του Νασάρ.

Όπως επισημαίνει το BBC, ο πρώην γιατρός είχε ήδη καταδικαστεί σε 60 χρόνια για την κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, πριν ομολογήσει την ενοχή του σε 10 κατηγορίες εγκληματικής σεξουαλικής συμπεριφοράς.  

"Αυτό ήταν άρρωστο, σε σιχαίνομαι Larry" λέει χαρακτηριστικά ένα από τα θύματα στην κατάθεση του για να προσθέσει ένα άλλο: "Με έκανες να σε εμπιστευθώ σαν γιατρό και όλα όσα έκανες ήταν τόσο λάθος. Μόνο θεραπευτής δεν ήσουν...". 

 

 

Ανάμεσα στα θύματα του Νασάρ ήταν και οι αθλητριες: Τζέιμι Ντάντζερ, Τζάνετ Αντολιν, Τζέσικα Χάγουαρντ, Άλι Ράσμαν, Μακέιλα Μαρόουνι, Σιμόν Μπάιλ.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ