Ταινίες εβδομάδας: Από τη νέα δημιουργία του Τάσου Μπουλμέτη, 1968 ως τον καταστροφικό Αρτίστα του βραβευμένου Τζέιμς Φράνκο... ένα pop corn δρόμος!

Υπέροχες κινηματογραφικές προτάσεις για κάθε διάθεση έρχονται και αυτή τη βδομάδα, από σήμερα, στις σκοτεινές αίθουσες.

1968

Ο Τάσος Μπουλμέτης αφηγείται το μπασκετικό άθλο της ΑΕΚ πριν από μισό αιώνα.

Μια σειρά από ανθρώπινες ιστορίες αναβιώνουν μια ολόκληρη εποχή με επίκεντρο τη νύχτα του ιστορικού αγώνα της ΑΕΚ με τη Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο, τον οποίο παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά, καταρρίπτοντας το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ.

The Disaster Artist

Ένας μοντέρνος «Εντ Γουντ» με τον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Τζέιμς Φράνκο. Η αληθινή ιστορία της δημιουργίας της ταινίας «The Room» του αινιγματικού και φιλόδοξου Τόμι Γουαϊζό, που καταφθάνει στο Χόλιγουντ αποφασισμένος να εκπληρώσει το ιδιότυπο, καλλιτεχνικό του όραμα γυρίζοντας την πρώτη του ταινία, η οποία έγραψε ιστορία ως η «καλύτερη χειρότερη ταινία όλων των εποχών» και αναδείχθηκε σε cult κινηματογραφικό διαμάντι με σκληροπυρηνικούς οπαδούς!

Εγώ, Η Τόνια

Μια αληθινή, διαφορετική αθλητική βιογραφία με ρεσιτάλ ερμηνείας από τη Μάργκο Ρόμπι. Η ιστορία της Αμερικανίδας πρωταθλήτριας καλλιτεχνικού πατινάζ Τόνια Χάρντινγκ η οποία κατηγορήθηκε για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στην ιστορία του αθλήματος όταν μαζί με το σύζυγό της κατέστρωσε ένα απίστευτο σχέδιο για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Θάνατος Του Στάλιν

Πολιτική σάτιρα του Αρμάντο Ιανούτσι («Πόλεμος Εκτός Προγράμματος»). Οι ίντριγκες, οι δολοπλοκίες, οι δολοφονίες και το χάος που επικράτησε στους κύκλους του Κομουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης μετά τον θάνατο του Στάλιν, όταν η πολυπόθητη θέση του ως γενικός γραμματέας έμεινε κενή.

Ένας Ακέραιος Άνθρωπος

Ιρανικό κοινωνικό δράμα με βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Κανών. Ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης που ζει σε ένα απόμακρο χωριό στο Βόρειο Ιράν έρχεται αντιμέτωπος με ένα οργανωμένο σύστημα διαφθοράς όταν αντιστέκεται στα συμφέροντα μιας φιλικά προσκείμενης στην κυβέρνηση ιδιωτικής εταιρείας.

Tom of Finland

Βραβευμένη βιογραφία του αντισυμβατικού καλλιτέχνη και gay icon Τούκο Λαακσόνεν. Ο Τούκο Λαακσόνεν επιστρέφει στο Ελσίνκι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά αντιμετωπίζει την πίεση της κοινωνίας η οποία καταδιώκει τους ομοφυλόφιλους. Βρίσκει καταφύγιο στην τέχνη του η οποία θα τον ταξιδέψει μέχρι την Αμερική και θα τον κάνει έναν από τους πιο επιδραστικούς μαχητές για τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας με το ψευδώνυμο «Tom of Finland».

Ο Λαβύρινθος: Η Τελική Δοκιμασία

Τρίτο και τελευταίο μέρος της γνωστής νεανικής περιπέτειας φαντασίας. Ο Τόμας αναλαμβάνει να οδηγήσει την ομάδα των Γκλέιντερς που έχουν αποδράσει στην τελευταία και πιο επικίνδυνη αποστολή τους μέχρι τώρα. Για να σώσουν τους φίλους τους, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στη θρυλική Τελευταία Πόλη, έναν ελεγχόμενο λαβύρινθο που ίσως αποδειχτεί ο πιο θανάσιμος από όλους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ