Ο Αλέξης Τσίπρας βάζει στην θέση του τον Ούγγρο Πρωθυπουργό για το μεταναστευτικό στο Νταβός (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα "Stabilizing the Mediterranean".

"Το μεταναστευτικό πρόβλημα πρέπει να το δούμε ως ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό και διεθνές και όχι ως ένα πρόβλημα που απασχολεί την Ελλάδα και την Ιταλία. Να σταματήσουμε τις πολιτικές λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να δούμε την ανάπτυξη με κοινωνική και πολιτική συνοχή" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε πάνελ όπους συμμετείχαν οι Paolo Gentiloni, Yemi Osinbajo, William Lacy Swing, Roula Khalaf.

"Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που αφορά στο μέλλον της Ευρώπης. Πρέπει να βρούμε μόνιμες λύσεις. Υπάρχουν δύο δρόμοι: ή σπρώχνουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί και περιμένουμε, ή το αντιμετωπίζομε με δυναμισμό. Ανέλαβα τα ηνία της χώρας εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης με προβλήματα στην περιοχή, εντάσεις και αερομαχίες στο Αιγαίο, το Κυπριακό. Ποια ήταν η προσέγγισή μου; Ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος" ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

 

 

Απαντώντας σε ερώτηση της συντονίστριας της συζήτησης, αν οι παριστάμενοι θα ξαναβρεθούν μετά από πέντε χρόνια στο ίδιο πάνελ να συζητούν για το ίδιο πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας είπε: "Φοβάμαι πως ναι. Θα εξαρτηθεί απ’ το αν θα λάβουμε αποφάσεις, αν ο δυτικός κόσμος κινητοποιηθεί για να βρει λύσεις. Όσο θα υπάρχουν ανισότητες, όσο θα ζουν υπό συνθήκες φτώχειας εκατομμύρια άνθρωποι το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει κι εμείς θα κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Πρέπει να κινητοποιηθούμε για να βρεθούν λύσεις". Αναφερόμενος ενδεχομένως - και -στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπαν που διαφωνεί με τη μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης απορρίπτοντας την ποσόστωση στην υποδοχή προσφύγων.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ