Vintage video: 1975 και η Helen Mirren νέα & όμορφη απαντά σε αγενή δημοσιογράφο για το πλούσιο στήθος της...

Την Helen Mirren την αγαπάμε όχι μόνο γιατί είναι ταλαντούχα, αλλά γιατί είναι αστεία, ξέρει να περνάει καλά και δεν φοβάται να πει αυτό που σκέφτεται.

Το ίδιο έκανε και σε μία συνέντευξη που είχε δώσει το 1975, όταν ήρθε αντιμέτωπη με τα σεξιστικά σχόλια του δημοσιογράφου, Michael Parkinson, ο οποίος παρουσίαζε μία βρετανική εκπομπή.

 

Η συνέντευξη ξεκίνησε αρκετά άβολα, αφού ο Parkinson παρουσίασε την Mirren ως «βασίλισσα του σεξ» (sex queen), αλλά το πράγμα έγινε χειρότερο με μία σειρά από σεξιστικές ερωτήσεις.

 

«Είστε σε εισαγωγικά μία σοβαρή ηθοποιός», είπε ο Parkinson, για να λάβει την απάντηση της διάσημης ηθοποιού: «Σε εισαγωγικά; Τι εννοείτε σε εισαγωγικά; Πώς τολμάτε;».

Παρ' ολ' αυτά ο δημοσιογράφος δεν σταμάτησε αυτού του είδους τις ερωτήσεις και ρώτησε την Mirren, η οποία εκείνη την εποχή έπαιζε την Lady Macbeth, αν πιστεύει ότι ο «εξοπλισμός» της (δηλαδή το σώμα και το στήθος της), δεν την βοηθούν να γίνει μία επιτυχημένη και σοβαρή ηθοποίος.

 

«Γιατί οι σοβαρές ηθοποιοί δεν μπορούν να έχουν μεγάλο στήθος, αυτό εννοείς;», ρώτησε η Mirren και εκείνος της απάντησε ότι πιστεύει ότι το μεγάλος στήθος μπορεί να αποσπά το κοινό από την ερμηνεία της.

 

Η Mirren, αν και τότε ήταν νέα και δεν είχε την εμπειρία που έχει σήμερα (σήμερα σε μία αντίστοιχη ερώτηση, ούτε φανταζόμαστε τι θα απαντούσε- αν και σίγουρα θα ντρόπιαζε τον παρουσιάστη), τον έβαλε στη θέση του με πολύ κομψό τρόπο.

«Δεν νομίζω ότι αυτό είναι απαραίτητα αλήθεια. Εννοώ, πόσο χάλια πρέπει να είναι η ερμηνεία ηια να είναι οι άνθρωποι επικεντρωμένοι στο μέγεθος του στήθους σου, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Θα ήλπιζα ότι η ερμηνεία και το έργο και η ζωντανή σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους που βρίσκονται στην σκηνή και το κοινό, θα ξεπερνούν τέτοιες βαρετές ερωτήσεις».
Αρκετά χρόνια αργότερα η Mirren είχε μιλήσει για εκείνη τη συνέντευξη και χαρακτήρισε τον Parkison ως έναν «πολύ σιχαμένο παρουσιαστή» και ότι εκείνη ήταν πολύ πιο ευγενική από όσο έπρεπε.

 

Το 2011 είχε πει στην Daily Telegraph, ότι ήταν νέα και χωρίς εμπειρία.

«Ήταν η πρώτη εκπομπή που πήγαινα. Ήμουν τρομαγμένη. Το είδα και σκέφτηκα ότι τα πήγα πολύ καλά. Ήμουν νέα και χωρίς εμπειρία και αυτός ήταν τόσο σεξιστής. Μέχρι και σήμερα αρνείται το γεγονός ότι ήταν σεξιστής, αλλά, φυσικά, και ήταν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ