Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Υπέροχα, νέα συναρπαστικά μουσεία που ανοίγουν μέσα στο 2018 - Χέιγορντ Γκάλερι, Beta Main, Τανκ, Μουσείο Γκίζας & Γκλένστοουν (ΦΩΤΟ)

Τον παγκόσμιο χάρτη των εκθέσεων φαίνεται πως φιλοδοξούν να διαφοροποιήσουν τα παρακάτω νέα μουσεία.

Το ανακαινισμένο Χέιγορντ Γκάλερι στο Λονδίνο

Ο παγκοσμίου φήμης χώρος αυτός της τέχνης και ορόσημο της αρχιτεκτονικής των μπρουταλιστών, παρουσιάζει πάντα ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, ενώ η πλούσια ιστορία του περιλαμβάνει εκθέσεις σύγχρονων πρωτοπόρων όπως ο Paul Klee, ο Lucio Fontana, ο Francis Bacon, ο Bridget Riley και ο Anthony Caro. Από τον Σεπτέμβριο του 2015, η γκαλερί Hayward έκλεισε για ουσιαστικές επισκευές και ανακαίνιση, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης των 66 εμβληματικών πυραμίδων στην οροφή του κτιρίου Brutalist.

Όπως αναφέρει το elculture, ξανανανοίγει στις 25 Ιανουαρίου 2018 και οι αίθουσες θα πλημμυρίσουν με το φως της ημέρας.

Το Beta Main στο Λος Άντζελες

Τον Οκτώβριο του 2016 άνοιξε το Beta Main ως χώρος για την παρουσίαση δημόσιων εκθέσεων και προγραμμάτων, ενώ το υπόλοιπο μουσείο βρισκόταν υπό κατασκευή. Το Beta Main είναι ένας φυσικός και εννοιολογικός χώρος για πειραματισμούς εν αναμονή του πλήρως υλοποιημένου μουσείου. Ο χώρος των 3.500 τετραγωνικών ποδιών διαθέτει ψηλά ταβάνια, κεραμοσκεπή από τις αρχές της δεκαετίας του 1900 και παράθυρα με θέα στην 4η οδό. Στις 25 Φεβρουαρίου 2018 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της και η διώροφη γκαλερί με τον γυάλινο τοίχο των 12 μέτρων μαζί με τα στούντιο πέντε καλλιτεχνών.

Κέντρο Τέχνης Γκάρντιαν στο Πεκίνο

Μέσα στην παλιά πόλη του Πεκίνου, το εντυπωσιακό νέο μουσείο Guardian θα ανοίξει τις πόρτες του τον Μάιο του 2018. Με την Κίνα να είναι μια από τις ταχύτερα ανερχόμενες χώρες στον κόσμο της τέχνης το μουσείο φιλοδοξεί να παρουσιάσει μεγάλες εκθέσεις και να λειτουργήσει και ως χώρος δημοπρασιών. Στο κέντρο του κτιρίου, ο εκθεσιακός χώρος χωρίς κολώνες θα διατρέχει σε μήκος των 1.700 τετραγωνικών μέτρων και θα επιτρέπει τη μέγιστη ευελιξία για οργάνωση μεγάλων εκθέσεων, ενώ οι εκτεταμένοι εκθεσιακοί χώροι στον δεύτερο όροφο διευρύνουν το μουσείο.

Δύο μεγάλες αίθουσες δημοπρασιών / εκθέσεων στο υπόγειο παρέχουν ένα πιο συγκεκριμένο και τυπικό σκηνικό, συμπληρώνοντας την τυπολογική ποικιλία των χώρων. Το κτίριο θα είναι στην ουσία μια μηχανή παραγωγής εκθέσεων, δημοπρασιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μουσείο Τανκ στη Σαγκάη

Το TANK SHANGHAI βρίσκεται στο κέντρο του West Bund. Το μουσείο έχει δημιουργηθεί από πέντε δεξαμενές πετρελαίου που του χάρισαν και το όνομά του και δημιουργούν ένα χώρο με 60.000 τετραγωνικά μέτρα. Φιλοδοξεί να γίνει ένας πολιτιστικός κόμβος που θα συνδυάζει τους εκθεσιακούς χώρους με πλατεία, πάρκο, εστιατόριο, βιβλιοπωλείο και εκπαιδευτικό κέντρο. Το TANK SHANGHAI στοχεύει να ενθαρρύνει τις σχέσεις μεταξύ του κοινού, της σύγχρονης τέχνης, της αστικής ζωής και της φύσης. Θα ανοίξει στο κοινό το Νοέμβριο του 2018.

Μουσείο Γκλένστοουν στο Μέριλαντ

Ένα ιδιωτικό μουσείο που με την επέκτασή του θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα των ΗΠΑ. Βρίσκεται έξω από την Ουάσιγκτον και όταν άνοιξε το 2006, το κτίριο καταλάμβανε μόνο ένα μέρος από τα 200 στρέμματα ιδιοκτησίας του μουσείου. Δημοφιλές τόσο για τις εκθέσεις του όσο και για τις μεγάλες εκθέσεις γλυπτικής στους εξωτερικούς του χώρους, με την επέκτασή του, θα προσφέρει στους επισκέπτες του μια πιο εκτεταμένη συνάντηση με την τέχνη, την αρχιτεκτονική και το τοπίο και θα δώσει στο κοινό πρόσβαση σε σημαντικά έργα σύγχρονης τέχνης που δεν μπορούν να βρεθούν πουθενά αλλού. Το νέο κτίριο του μουσείου των 170.000 τετραγωνικών ποδιών θα παράσχει πρόσθετο χώρο στην γκαλερί 50.000 τετραγωνικών ποδιών, κάτι περισσότερο από το τετραπλάσιο των υφιστάμενων εκθεσιακών εγκαταστάσεων του Glenstone.

Το νέο κτίριο του μουσείου θα περιλαμβάνει επίσης έναν κεντρικό κήπο με νερό, μια βιβλιοθήκη, γραφεία και εγκαταστάσεις αποθήκευσης. Περισσότερα από 6.000 νέα δέντρα από 43 μητρικά είδη φυτεύονται ως μέρος του σχεδιασμού. Περίπου 30 στρέμματα γης μετατρέπονται σε βιώσιμο λιβάδι και πάνω από 4.000 νούφαρα, ίριδες και άλλα άνθη θα κοσμούν τον υδάτινο κήπο του μουσείου. Θα ξανανοίξει τις πόρτες του στα τέλη του 2018.

Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο στη Γκίζα

Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM), γνωστό και ως Μουσείο Γκίζας, είναι ένα μουσείο αντικειμένων της αρχαίας Αιγύπτου. Περιγράφεται ως το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο. Βρίσκεται υπό κατασκευή και προγραμματίζεται να ανοίξει εν μέρει το 2018, παρουσιάζοντας την πλήρη συλλογή Tutankhamun με πολλά κομμάτια που θα προβληθούν για πρώτη φορά. Το μουσείο βρίσκεται σε μια έκταση 50 στρεμμάτων περίπου δυο χιλιόμετρα από τις πυραμίδες της Γκίζας.

Ο σχεδιασμός του κτιρίου αποφασίστηκε μέσω αρχιτεκτονικού διαγωνισμού το 2002. Το κτίριο είναι διαμορφωμένο σαν ένα λοξό τρίγωνο. Οι βόρειοι και νότιοι τοίχοι του κτιρίου ευθυγραμμίζονται άμεσα με τη Μεγάλη Πυραμίδα του Khufu και την Πυραμίδα του Menkaure. Μπροστά από το κτίριο βρίσκεται μια μεγάλη πλατεία γεμάτη με φυτά. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Μουσείου είναι ο ημιδιαφανής πέτρινος τοίχος, κατασκευασμένος από αλάβαστρο, που αποτελεί την πρόσοψη του κτιρίου. Μέσα στην κύρια είσοδο υπάρχει ένα μεγάλο αίθριο, όπου θα εκτίθενται μεγάλα αγάλματα. Το μουσείο αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2018.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ