Καμπούλ: Έξι νεκρούς και τουλάχιστον έξι τραυματίες άφησε πίσω της η δωδεκάωρη επίθεση στο Intercontinetal (ΦΩΤΟ)

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης στο ξενοδοχείο Intercontinetal στην Καμπούλ, σύμφωνα με όσα δήλωσε το υπουργείο εσωτερικών την Κυριακή.

Οι ειδικές δυνάμεις της Καμπούλ απεκατάστησαν την τάξη στο πολυτελές ξενοδοχείο ύστερα από μία πολύωρη επιχείρηση. Σύμφωνα με το BBC, και οι τρεις δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 150 άνθρωποι διασώθηκαν όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών.

Φώτο Reuters- Άνθρωποι προσπαθούν να διαφύγουν από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου

Οι δράστες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο εχθές το βράδυ πυροδότησαν εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον του προσωπικού και των πελατών . Οι ειδικές δυνάμεις επιχειρώντας με προσοχή, για να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αμάχων, κατάφεραν να επαναφέρουν την τάξη στο ξενοδοχείο ,δήλωσε ο Νατζίμπ Ντάνις εκπρόσωπος του υπουργείου εσωτερικών. 

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «συνεχίζονται οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης στον έκτο όροφο», ώστε να εξουδετερωθούν τα εκρηκτικά που υπάρχουν.

Φώτο Reuters

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας, ο τελευταίος από τους δράστες είχε καταφύγει «σε ένα μεγάλο δωμάτιο, κρατώντας ομήρους Αφγανούς και αλλοδαπούς», τους οποίους απειλούσε να σκοτώσει. Αρχικά το υπουργείο εσωτερικών έκανε λόγο για τέσσερις δράστες αλλά στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ήταν τρεις.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει έως τώρα την ευθύνη για την επίθεση.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ