Όχι onion αλλά sunion, τα κρεμμύδια που δεν φέρνουν δάκρυα είναι έτοιμα για την κουζίνα σας - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το νέο κρεμμύδι, που θα κάνει θραύση στην κουζίνα μας, ονομάζεται «Sunion» και είναι ένα νέο λαχανικό αποτέλεσμα μιας φυσικής διαδικασίας, που παράγεται σε αγροκτήματα της Νεβάδα και της Ουάσιγκτον από τη δεκαετία του ’80.

Το Sunion είναι πιο γλυκό από το παραδοσιακό κρεμμύδι και πιο ήπιο στη γεύση καθώς δεν αφήνει εκείνη την έντονη, πικάντικη επίγευση.

Ωστόσο, το χαρακτηριστικό που το κάνει μοναδικό, είναι ότι η συγκεκριμένη ποικιλία κρεμμυδιού δεν θα προκαλεί δάκρυα στα μάτια μας.


Όταν κόβουμε ένα κανονικό κρεμμύδι, απελευθερώνονται ορισμένες χημικές ουσίες, οι οποίες ευθύνονται για τα δάκρυα που βγαίνουν από τα μάτια μας.

Κι όσο μεγαλώνει ένα κρεμμύδι τόσο αυξάνονται οι χημικές ουσίες που μας προκαλούν αυτό τον ερεθισμό.

Στα Sunions, από την άλλη πλευρά, τα επίπεδα των χημικών ουσιών μειώνονται όσο τα κρεμμύδια μεγαλώνουν και μπορεί ακόμη και να εξαφανιστούν μέχρι να φτάσουν στην κουζίνα μας.

Τα καλά νέα είναι ότι τα κρεμμύδια που δεν μας προκαλούν δάκρυα δεν ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, το κακό όμως, είναι ότι καλλιεργούνται και μπορούν να βρεθούν σχεδόν αποκλειστικά στην Ουάσινγκτον και στη Νεβάδα.