Ακραίο ψύχος στη ρωσική Άπω Ανατολή: Στους -68 βαθμούς η θερμοκρασία στη Σιβηρία

Μετά τη φονική κακοκαιρία της Πρωτοχρονιάς, ενενήντα εκατομμύρια αμερικανοί από τη Νέα Υόρκη, μέχρι την Αλαμπάμα του νότου βρίσκονται σε νέο κλοιό κακοκαιρίας.

Ένας άστεγος έχασε τη ζωή του από υποθερμία, ενώ στο Χιούστον του Τέξας, περισσότερες από χίλιες πτήσεις ακυρώθηκαν στα δύο αεροδρόμια της πόλης και οκτώ χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Παρά τα δεινά των κατοίκων, η λίμνη Μίσιγκαν στο Σικάγο, δείχνει «πιο όμορφη από ποτέ», καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υγρασία μετέτρεψαν δέντρα και νερά σε εντυπωσιακά γλυπτά από πάγο.

Στη ρωσική Άπω Ανατολή, η θερμοκρασία των 67 βαθμών Κελσίου υπό το μηδέν, συνιστά νέο ρεκόρ, που δεν έχει καταρριφθεί από το 1933, αναφέρουν το CNN και το ABC.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που αναρτήθηκε από την Αnastasia Gruzdeva, κάτοικο της πόλης Oymyakon, σε απόσταση 3.000 χιλιομέτρωνο από τη Μόσχα.
Επί οκτώ συνεχείς ημέρες το θερμόμετρο παραμένει 50 βαθμούς υπό το μηδέν σε ολόκληρη τη Σιβηρία, όπου πλέον, μόνον οι φωτογράφοι μιλούν για ειδυλλιακό τοπίο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ