Άσσος ελληνικής ομάδας σε ψυχιατρική κλινική - Τον εξαπάτησαν & του πήραν 2,5 εκατομμύρια ευρώ

Λίγες μέρες μετά την δημοσιοποίηση λεπτομερειών από το προσωπικό δράμα που ζει ο Εμανουέλ Εμπουέ, ήρθε ένα ακόμη χτύπημα με αρνητικό πρωταγωνιστή παλαίμαχο ποδοσφαιριστή από την Αφρική.

Θλίψη προκαλεί η είδηση της σοβαρής κατάστασης της ψυχικής υγείας του άλλοτε διεθνή Νιγηριανού μέσου, Γουίλσον Ορούμα, με καριέρα μεταξύ άλλων σε Λανς, Σοσό, Μαρσέιγ, αλλά και Καβάλα.

Ο 41χρονος Ορούμα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2010 μετά την θητεία του δηλαδή στην ελληνική ομάδα και έκτοτε άρχισαν τα προβλήματα. Ο Αφρικανός έπεσε θύμα απάτης από κάποιους επιτήδειους οι οποίοι ισχυρίστηκαν πως ήταν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνταν στον πετρελαϊκό τομέα αποσπώντας από τον Ορούμα τον Δεκέμβριο του 2012 το απίστευτο ποσό των 2.5 εκατ. ευρώ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, ο Νιγηριανός έπεσε σε κατάθλιψη, ενώ διαταράχθηκε η ψυχική του υγεία με συνέπεια να φλερτάρει με την παράνοια και να χάσει τα λογικά του! Τις τελευταίες μέρες νοσηλεύεται σε κλινική του Λάγος έχοντας στο πλευρό του, τον μικρότερο αδερφό του Ντομινίκ.

«Ο Γουίλσον τα πηγαίνει καλά. Οι γιατροί θεωρούν πως δεν θα μείνει για καιρό εδώ. Βρίσκεται σε καλή διάθεση». Δημοσιεύματα στη Νιγηρία ανέφεραν πως η οικογένεια Ορούμα καλεί πρώην συμπαίκτες του στην εθνική Νιγηρίας να συνδράμουν προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα για την αποκατάσταση της υγείας του, ωστόσο o Nτομινίκ το αρνείται.

Η νιγηριανή ποδοσφαιρική ομοσπονδία παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την πορεία της υγεία του Ορούμα. Ο τελευταίος ήταν από τους κορυφαίους της U-17 ομάδα που κατέκτησε το 1993 το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τρία χρόνια αργότερα ήταν μέλος της ομάδας που στέφθηκε χρυσή ολυμπιονίκης στην Ατλάντα!

Όπως τονίζεται το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του gazzetta.gr, ο Ορούμα κυκλοφορούσε σχεδόν ρακένδυτος στους δρόμους του Λάγος δείχνοντας να μην έχει επαφή με το περιβάλλον.

«Ο κόσμος έχει ξεχάσει τον Ορούμα. Ακόμα και όσοι βρίσκονται κοντά του δεν τον αναγνωρίζουν, αλλά αντιλαμβάνονται πως αυτός ο άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια. Εάν πάντως τον πλησιάσεις με ευγενικό τρόπο μπορεί να καταφέρεις να αποσπάσεις την προσοχή του», τόνισε στην εφημερίδα «The Nation», ένας Νιγηριανός πολίτης που αναγνώρισε τον πρώην παίκτη της Καβάλας προσθέτοντας: «Κάποιες φορές κυκλοφορεί στους δρόμους έχοντας πολύ κακό ρουχισμό. Φοράει παντόφλες και συχνά μιλάει μόνος του».

O Γουίλσον Ορούμα σε συλλογικό επίπεδο κατέκτησε 1 πρωτάθλημα Γαλλίας με την Σοσό (1997/98), 1 Κύπελλο Γαλλίας με την Γκινγκάμπ (2009), 1 Λιγκ Καπ με την Σοσό (2004) υπέγραψε συμβόλαιο που του απέφεραν εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι λανθασμένες επιλογές του είχαν ως συνέπεια να κλονιστεί η υγεία του!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ