Η κατάχρηση στο κινητό μπορεί να προκαλέσει οστεοαρθρίτιδα

Σύμφωνα με έρευνα της Mayo Clinic

Είναι γνωστό ότι η κατάχρηση του κινητού έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Αναμέσα στις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική χρήση του Smart Phone, είναι και η οστεοαρθρίτιδα σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας  των επιστημόνων της Mayo Clinic στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Οι ερευνητές της Mayo Clinic έχουν ξεκινήσει την έρευνα για το θέμα αρκετά χρόνια πριν και σύμφωνα με την ερευνήτρια Kristin Zhao of Mayo Foundation for Medical Education and Research, οι κινήσεις που απαιτούμε να κάνουν οι αντίχειρες μας όταν κρατάμε το τηλέφωνό μας και γράφουμε σ’ αυτό φαίνεται πως είναι επιβλαβείς, διότι είναι μη φυσιολογικές κινήσεις των οστών του αντίχειρα και μπορεί να προκαλέσουν πόνο και οστεοαρθρίτιδα.

Όπως λέει η ερευνήτρια, το κινητό δεν είναι φτιαγμένο με εργονομικό σχεδιασμό και δυστυχώς τα νέα παιδιά περνούν πολλές ώρες κάθε μέρα γράφοντας μηνύματα.

Η αμερικανική μελέτη συμπεριέλαβε μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου και διαπίστωσε ότι τα παιδιά αυτά διαβάζουν τουλάχιστον 95 λεπτά κάθε μέρα γραπτά μηνύματα, όπως αναφέρει το Cbs News

Ενώ, μία ακόμα έρευνα διαπίστωσε, ότι το 50% των εφήβων στέλνουν τουλάχιστον 50 sms και 1 στους 3 στέλνει πάνω από 100 μηνύματα ημερησίως, δηλαδή 3.000 κείμενα μηνιαίως.

Όπως τόνισαν οι ερευνητές, από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις της πληκτρολόγησης μπορεί να προκληθεί βλάβη στον αντίχειρα, που θα οδηγήσει σε βάθος χρόνου σε αρθρίτιδα. Το φαινόμενο αυτό, δεν είναι καινούργιο όπως επεσήμαναν καθώς και πριν από 15 χρόνια παρατηρούνταν σε άτομα που χρησιμοποιούσαν κινητά με μικροσκοπικά πληκτρολόγια, ενώ και παλαιότερα το ίδιο συνέβαινε με τους χρήστες μηχανών με παιχνίδια χειρός. Ωστόσο, συμπλήρωσαν ότι το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και πολύ παλιά στους ανθρώπους που έγραφαν πολλές ώρες αλλά και σε εργάτες εργοστασίων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ