Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η τραγουδίστρια των Cranberries Dolores O' Riordan (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ηλικία 46 ετών

Πέθανε σήμερα ξαφνικά σε ηλικία 46 ετών η τραγουδίστρια του διάσημου συγκροτήματος Cranberries, Dolores O’Riordan.

Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε με μια λιτή δήλωση στον τύπο ο εκπρόσωπος της: "H Ιρλανδή, διεθνής τραγουδίστρια Dolores O' Riordan, πέθανε σήμερα ξαφνικά στο Λονδίνο"

"Ήταν 46 ετών. Η τραγουδίστρια βρισκόταν στο Λονδίνο μαζί με το συγκρότημα, για μια μικρή σειρά εμφανίσεων". Καμία περαιτέρω λεπτομέρεια διαθέσιμη προς το παρόν. «Τα μέλη της οικογένειάς της είναι συντετριμμένα στο άκουσμα της είδησης και έχουν ζητήσει σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος

Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, όπως αναφέρει ο independent

H Ο' Riordan, έγινε μέλος των Granberries, που ιδρύθηκαν από τα αδέρφια Noel και Mike Hogan, όταν το 1989 διάβασε μια αγγελία σε μια τοπική εφημερίδα. Από τότε κυκλοφόρησαν μαζί πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο. Η O' Riordan, έβγαλε και δύο προσωπικά άλμπουμ στο διάστημα αυτών των ετών : "Το Are You Listening?" το 2007 και το No Baggage το 2009.

Η O’Riordan γεννήθηκε το 1971 στο Λίμερικ και ήταν η μικρότερη από τα επτά αδέλφια της. 

Το 1995 το Rolling Stone είχε γράψει για την Dolores ότι ήταν  «ότι καλύτερο έχει εξάγει μουσικά η Ιρλανδία μετά τους U2»

Η επιτυχία του συγκροτήματος ξεκίνησε με το hit «Linger», το οποίο σκαρφάλωσε στο Top 10 στις ΗΠΑ και την Ιρλανδία και στο Νο 14 στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Αλλά  το «Zombie» ήταν αυτό που έδωσε μία νέα ώθηση στο συγκρότημα, ενώ πραγματικά αποθέωσε τη φωνή της O’Riordan: ένα δυνατό, «βασανιστικό» κομμάτι που μοιάζει με ύπνο γράφτηκε στον απόηχο του μακελειού του IRA το 1993 στο Warrington που στοίχισαν τη ζωή στον τριών ετών Jonathan Ball kai ton 12χρονο Tim Parry.

Η O'Riordan υπήρξε παντρεμένη με τον πρώην tour manager των Duran Duran, Ντον Μπάρτον, με τον οποίο χώρισαν το 2014, έπειτα από 20 χρόνια γάμου, ενώ έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. 

Η υπουργός πολιτισμού της Ιρλανδίας εξέφρασε τη λύπη της για το θάνατο της Dolores O' Riordan

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ