Πότε μια γυναίκα θεωρεί πως έχει ερωτευτεί τον λάθος άντρα;

 Σε αρκετές περιπτώσεις όπως, όταν είναι με άλλη, όταν δεν μας συμπεριφέρεται καλά, όταν είμαστε δεσμευμένες αλλά ερωτευμένες με άλλον και σε κάποιες πιο ακραίες περιπτώσεις όπως ερωτευμένες με τον κολλητό του συντρόφου μας, με τον άντρα της κολλητής μας και πολλά ακόμη.

Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ερωτευόμασταν μόνο αυτόν που πρέπει, στην συνέχεια θα είναι κι αυτός ερωτευμένος μαζί μας και όλα θα ήταν άψογα κανονισμένα. Ο έρωτας, όμως, είναι ένα συναίσθημα έντονο και απρόβλεπτο. Από μόνος του, όπως αντιλαμβανόμαστε, δεν έχει φραγμούς.

Σίγουρα εμείς έχουμε την δική μας ηθική για να ισορροπούμε, όσο είναι δυνατό, τα συναισθήματα.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται, αλλά και στα δυο υπάρχουν άγραφοι κανόνες που καλό είναι να ακολουθούμε ώστε να γλιτώσουμε τις συνέπειες.

Το θέμα είναι, λοιπόν, τι κάνουμε όταν διαπιστώσουμε πως είμαστε ερωτευμένες με λάθος άντρα σε οποιαδήποτε περίπτωση. Παρακάτω θα δούμε τι συμβαίνει συνήθως σε μία γυναίκα που συνειδητοποιεί πως βρίσκεται σε μία τέτοια κατάσταση και τρόπους με τους όποιους θα μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε.

Είμαι ερωτευμένη με λάθος άντρα – Πρώτες σκέψεις και συναισθήματα

Όταν είμαστε ερωτευμένες νιώθουμε όμορφα, βλέπουμε τη ζωή από την αισιόδοξη πλευρά της, έχουμε καλύτερη διάθεση, νιώθουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και άλλα πολλά. Τα πράγματα, όμως, αλλάζουν λίγο όταν έρχεται η λέξη «λάθος» να σφραγίσει σκέψεις και συναισθήματα!

Σε κάποιες περιπτώσεις αισθανόμαστε τύψεις, σε άλλες περιπτώσεις αισθανόμαστε πληγωμένες ακόμα και προδομένες οπότε οι σκέψεις μπερδεύονται με τα συναισθήματα και δημιουργούν μία περίπλοκη κατάσταση. Ουσιαστικά, δεν επιτρέπουν να απολαύσουμε την στιγμή.

Εύκολα μπορούμε να τα βάλουμε με τον εαυτό μας τον οποίο μπορεί να θεωρήσουμε αδύναμο αφού δεν μπορούμε να του επιβληθούμε. Μία γυναίκα που θεωρεί πως είναι ερωτευμένη με λάθος άντρα, γεμίζει από αρνητικότητα. Η λέξη «έρωτας» και «λάθος» έρχονται σε σύγκρουση πρόβλημα το όποιο αρχικά θεωρούμε άλυτο.

Η ψυχή μας νιώθει την ανάγκη να απολαύσει τον έρωτα και το μυαλό προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση. Το πώς κάθε γυναίκα αντιλαμβάνεται το λάθος είναι ένα ζήτημα πολύ λεπτό που δύσκολα μπορούμε να εξηγήσουμε. Κάποιοι θεωρούν πως είναι θέμα προσωπικής ηθικής, νοοτροπίας ακόμα και άποψης.

Άλλωστε σε πολλά θέματα στη ζωή μας έχουμε διαπιστώσει πως δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο! Η γυναίκα που θα βρεθεί σε αυτή την θέση θα προσπαθήσει να δικαιολογηθεί στον εαυτό της αφού δεν μπορεί εύκολα να καταλάβει πως της επιτρέπει να παραμένει ερωτευμένη με έναν άνθρωπο που λογικά δεν θα έπρεπε να είναι.

Είμαι ερωτευμένη με λάθος άντρα – Πώς να το αντιμετωπίσω

Το πρώτο και κυριότερο που πρέπει να διευκρινίσουμε είναι αν όντως αυτό που αισθανόμαστε είναι έρωτας.

Συχνά αντιλαμβανόμαστε τελικά πως ο έρωτας που θεωρούσαμε πως αισθανόμαστε είναι απλά συνήθεια, εγωισμός, αντίδραση, έλλειψη αυτοπεποίθησης, ο φόβος της μοναξιάς και σε κάποιες περιπτώσεις ζήλια ανάλογα την περίπτωση.

Με αυτόν τον τρόπο θα ταρακουνήσουμε τον εαυτό μας και θα αρχίσουμε να βάζουμε τις σκέψεις αλλά στην πορεία τα συναισθήματά μας σε μία τάξη. Σίγουρα δεν είναι και από τις πιο εύκολες καταστάσεις που μπορούμε να βιώσουμε σε συναισθηματικό επίπεδο αλλά μπορούμε να βρούμε την λύση που θα μας λυτρώσει.

Στην συνέχεια, αν αποφασίσουμε πως όντως είμαστε ερωτευμένες θα πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Δηλαδή, αξίζει να βιώνουμε όλο αυτό το συναισθηματικό μπέρδεμα;

Είμαστε ο εαυτός μας ή έχουμε χαθεί στην προσπάθειά μας να ψάχνουμε τα γιατί και τα πώς; Επίσης καλό είναι να αναρωτηθούμε αν και ο άλλος είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα συναισθήματά μας και αν μπορούμε να το ζήσουμε, σύμφωνα με το dynamikhgynaika.gr.

Τι αξία έχει να κυνηγάμε κάτι που δεν μπορούμε ή δεν είναι εφικτό να έχουμε; Σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να σκεφτούμε και αν έχουμε την διάθεση να θυσιάσουμε κάποια πράγματα ή και πρόσωπα στο όνομα αυτού του έρωτα.

Είναι άδικο να αφήνουμε τον χρόνο να περνάει χωρίς νόημα και να μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να προχωράει μπροστά και να εξελίσσεται. Με λίγα λόγια δεν χρειάζεται να βαλτώνουμε σε καταστάσεις που δεν οδηγούν πουθενά!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ