Το Harrods «ξηλώνει» το άγαλμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα (ΦΩΤΟ)

Το άγαλμα θα επιστραφεί στον κάτοχο του

Ένα άγαλμα που φέρει τον τίτλο "Αθώα θύματα" και αναπαριστά την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Νταϊάνα και τον Ντόντι Αλ Φαγιέντ, αποφασίστηκε να απομακρυνθεί από το Harrod's του Λονδίνου.

Το μπρούτζινο γλυπτό του ζευγαριού που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι 20 χρόνια πριν, βρίσκεται στα Harrod's, από το 2005.  Ήταν παραγγελία του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ στον οποίο ανήκαν τα Harrod's την εποχή εκείνη πριν τα πουλήσει στον όμιλο Qatar Holding το 2010.

Το άγαλμα ήταν στημένο μέσα στο κατάστημα και τώρα θα επιστραφεί στον Μοχάμεντ Αλ-Φαγέντ. Ο γενικός διευθυντής του καταστήματος, ο Μάικλ Γουόρντ, δήλωσε πως ήρθε η ώρα να αφαιρεθεί, υπογραμμίζοντας πως οι γιοι της Νταϊάνα, ο Ουίλιαμ και ο Χάρι, έχουν παραγγείλει το δικό τους άγαλμα στη μνήμη της μητέρας τους. 

Σύμφωνα με τον Guardian, o Γουόρντ σε ανακοίνωση του δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που διαδραματίσαμε τον ρόλο μας στο να τιμηθεί η ζωή της Νταϊάνα, πριγκίπισσας της Ουαλίας, και του Ντόντι Αλ-Φαγέντ στο Harrods»,
 
 «Με την ανακοίνωση για ένα νέο επίσημο άγαλμα στη μνήμη της Νταϊάνα, πιστεύουμε πως ήρθε η στιγμή για να επιστρέψουμε αυτό το άγαλμα στον κ. Αλ Φάγεντ και να καλέσουμε το κοινό να της αποτίει φόρο τιμής στο παλάτι», πρόσθεσε.

Το Harrods δεν διευκρίνισε την ημερομηνία που θα αφαιρεθεί το άγαλμα. Το 2000, το κατάστημα είχε χάσει τον τίτλο του προμηθευτή της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η οποία κατηγορείται τακτικά από τον Μοχάμεντ Αλ-Φαγέντ ότι υποκίνησε τον θάνατο του ζευγαριού.

"Έχω ονομάσει το γλυπτό αθώα θύματα, επειδή για οκτώ χρόνια έχω αγωνιστεί για να αποδείξω ότι ο γιος μου και η πριγκίπισσα Ντιάνα δολοφονήθηκαν", δήλωσε ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ το 2005.

"Αυτό είναι ένα άγαλμα που θα μείνει εδώ για πάντα. Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα για να διατηρηθεί η μνήμη και η κληρονομιά της. Ήταν μια εκπληκτική γυναίκα που έφερε χαρά σε ολόκληρο τον κόσμο »., συνέχισε.

Εκπρόσωπος της οικογένειας Αλ-Φαγέντ δήλωσε στην εφημερίδα The Times πως η οικογένεια είναι ευγνώμων για το γεγονός ότι το άγαλμα παρέμεινε μέχρι τώρα στη θέση του. 

«Αυτό επέτρεψε σε εκατομμύρια ανθρώπους να αποτίσουν φόρο τιμής σ' αυτούς τους δύο σπουδαίους ανθρώπους και να τους θυμηθούν. Ήρθε η ώρα να τους ξαναφέρουμε στο σπίτι», πρόσθεσε.

Το μπρούτζινο γλυπτό, με τίτλο «Αθώα θύματα», αναπαριστά την Λαίδη Ντι και τον Ντόντι σε μια χορευτική φιγούρα να κοιτάζονται στα μάτια και να αφήνουν από τα ενωμένα χέρια τους ένα πουλί που ανοίγει τα φτερά του. Σχειδιάστηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Harrod's  Bill Mitchell, ο οποίος εργάστηκε για την οικογένεια Φαγιέντ για περισσότερα από 40 χρόνια

 

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ