Θεϊκή απόλαυση: Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μας φτιάχνει φιλετίνια μοσχαρίσια μαριναρισμένα με κρέμα βαλσαμικού ρόδι με stevia σερβιρισμένα με τραγανά κολοκυθάκια

Απλά υπέροχα!

ΥΛΙΚΑ

Για 2 άτομα

2 μοσχαρίσιες μπριζόλες κόντρα χωρίς κόκκαλο
4 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού ρόδι με stevia Kalamata Papadimitriou
4 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κολοκυθάκια
Για το κουρκούτι μπύρας:
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml μπύρα
½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Ευχαριστούμε τον  Αλέξανδρο Παπανδρεόυ και το alexandrospapandreou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ τοποθετείτε τις μοσχαρίσιες κόντρα μαζί με την κρέμα βαλσαμικού ρόδι με stevia, τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τις μοσχαρίσιες στο ψυγείο για 20-25 λεπτά να μαριναριστούν.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κολοκυθάκια σε μπαστουνάκια.
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο.
Στην συνέχεια προσθέτετε την γλυκιά πάπρικα μαζί με την μπύρα και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να φτιάξετε ένα κουρκούτι.
Τοποθετείτε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτετε 3 δάχτυλα ηλιέλαιο να ζεσταθεί καλά.
Πανάρετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού με λίγο αλεύρι και τα τινάζετε πολύ καλά.
Βυθίζετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού μέσα στο κουρκούτι, τα αποσύρετε από το κουρκούτι, τα τινάζετε ελαφρώς να φύγει το περιττό κουρκούτι και τα τηγανίζετε στο ηλιέλαιο για 1-2 λεπτά.
Αποσύρετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού από το τηγάνι όταν είναι έτοιμα και τα τοποθετείτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τις μοσχαρίσιες κόντρα για 4-5 λεπτά συνολικά και από τις 2 μεριές.
Όταν οι μοσχαρίσιες είναι έτοιμες, τις αποσύρετε από το τηγάνι, τις τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής, τις αφήνετε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά και τις κόβετε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτά διαγώνια φιλετίνια.
Σερβίρετε τα μπαστουνάκια κολοκυθιού μαζί με τα μοσχαρίσια φιλετίνια και περιχύνετε με λίγη κρέμα βαλσαμικού ρόδι με stevia.

 

Who is Who


Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Αποφοίτησε από την Ecole Ferrandi-Paris, απ΄ όπου πήρε δίπλωμα chef και διεύθυνσης ξενοδοχείου και εστιατορίου.

Συνέχισε τις σπουδές για άλλα δύο χρόνια στο Ecole de la Chambre de Commerce et d’ Industrie de Paris, αποκτώντας το δίπλωμα της Ecole Superieure de Cuisine Francaise. Η αγάπη του για τη μαγειρική τον οδήγησε στο Johnson & Wales University στις ΗΠΑ ως καθηγητή γαλλικής κουζίνας τα πρωινά και ως μαθητή για food styling τα απογεύματα.

Έχει δουλέψει σε μεγάλα ξενοδοχεία, όπως το The Connaught (Λονδίνο) και το Plaza Athénée (Παρίσι). Τέσσερα χρόνια συνεργάστηκε με την εκπομπή του MEGA "Σαν στο σπίτι σας" ενώ από το Μάιο του 2012 παρουσίαζε, μαζί με τον ηθοποιό, παρουσιαστή και σεναριογράφο, Γιώργο Καπουτζίδη, την εκπομπή «Παρέα στην Κουζίνα». Άλλες δραστηριότητες συμπεριλαμβάνουν αρθρογραφία για την ιστοσελίδα γαστρονόμος online καθώς επίσης και παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ