Αντιμετωπίζετε προβλήματα στύσης; Ιδού γιατί δεν θα πρέπει να σας τρομάζει που... δεν υψώνεται η σημαία!

Η καλή ερωτική ζωή είναι πολύτιμο συστατικό στοιχείο της ζωής κάθε άνδρα. Η αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι ξεκινά από την επίτευξη μιας καλής στύσης.

Συχνά - πυκνά πολλοί άνδρες αδυνατούν να πετύχουν μια καλή στύση με αποτέλεσμα να αρχίζουν να αμφιβάλλουν για τον ανδρισμό τους.  

Ο εγκέφαλος είναι μια ερωτογενής ζώνη που συχνά ξεχνάμε. Η σεξουαλική αφύπνιση ξεκινά από το μυαλό και διοχετεύεται σε όλα τα αισθητήρια όργανα του σώματος. Η κατάθλιψη λοιπόν μπορεί να καταστείλει την επιθυμία και να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πολλά από τα φάρμακα κατά της κατάθλιψης είναι γνωστό ότι καταστέλλουν την ερωτική επιθυμία και δυσχεραίνουν την επίτευξη στύσης.
 

Μπορεί μερικά ποτά να σας φτιάχνουν τη διάθεση, αλλά η κατάχρηση του αλκοόλ μπορεί να δυσχεράνει την ερωτική συνεύρεση. Μάλιστα, ο αλκοολισμός μπορεί να επηρεάσει τη στυτική λειτουργία, αλλά έχει διαπιστωθεί ότι η αποχή από το αλκοόλ μπορεί να αντιστρέψει τα πράγματα. Τα καλά νέα είναι πάντως ότι η μετριοπαθής κατανάλωση αλκοόλ (ένα με δύο ποτά την ημέρα) μπορεί να έχει καλή επίδραση στην υγεία μειώνοντας τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Σύμφωνα με το in.gr, μπορεί τα φάρμακα που έχετε στο ντουλαπάκι του μπάνιου να επηρεάζουν τις επιδόσεις σας στην κρεβατοκάμαρα. Πολλά σκευάσματα όπως τα αντιϋπερτασικά, τα αναλγητικά και τα αντικαταθλιπτικά, καθώς και οι αμφεταμίνες, η κοκαΐνη και η ινδική κάνναβη αποδεδειγμένα προκαλούν σεξουαλικά προβλήματα στους άνδρες.

Δεν είναι εύκολο να έχετε ερωτική διάθεση όταν είστε φορτωμένοι υποχρεώσεις στο σπίτι και τη δουλειά. Το άγχος μπορεί να καταλάβει διάφορα σημεία του σώματος, περιλαμβανομένου και του πέους. Αντιμετωπίστε το στρες με αλλαγές που θα κάνουν τη ζωή σας καλύτερη, όπως τακτική σωματική άσκηση, επαρκή ύπνο και αν το κρίνετε αναγκαίο απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.

Ο θυμός μπορεί να κάνει το πρόσωπό σας να κοκκινίζει, αλλά όχι όμως και να σας αφυπνίσει ερωτικά. Δεν είναι εύκολο να έχετε ρομαντική διάθεση όταν είστε θυμωμένοι ή ο θυμός πηγάζει από τη συμπεριφορά της συντρόφου σας. Ο θυμός που δεν εξωτερικεύεται μπορεί να συντελέσει σε προβλήματα συμπεριφοράς ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα.

Η αγωνία για την αδυναμία εκπλήρωσης των ερωτικών σας υποχρεώσεων μπορεί να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την ερωτική ζωή σας. Η ανησυχία από άλλες πτυχές της ζωής σας μπορεί να επηρεάσει και την κρεβατοκάμαρά σας. Η αγωνία μπορεί να δημιουργήσει φόβο και να σας κάνει να αποφεύγετε την στενή επαφή με τη σύντροφό σας, με αποτέλεσμα έναν φαύλο κύκλο που καταστρέφει την ερωτική ζωή και τη σχέση σας.

Τα περιττά κιλά μπορεί να κάνουν κακό στην ερωτική σας ζωή και όχι απλώς στην εξωτερική σας εμφάνιση. Οι παχύσαρκοι άνδρες έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, η οποία είναι σημαντική για την ερωτική επιθυμία και την στύση. Τα περιττά κιλά σχετίζονται επίσης με υπέρταση και αθηροσκλήρωση, η οποία μειώνει την ροή του αίματος προς το πέος.

Όταν δεν σας αρέσει αυτό που βλέπετε στον καθρέπτη, είναι εύκολο να υποθέσετε ότι και η σύντροφός σας έχει την ίδια άποψη. Η αρνητική αυτό-εκτίμηση μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο την εξωτερική σας εμφάνιση αλλά και την επίδοσή σας στο κρεβάτι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ