Ο γαλανομάτης παπάς με τη Χάρλεϊ από τον Βόλο περιμένει παιδί εκτός γάμου: "Θέλω να παντρευτώ δεύτερη φορά..."

O 47χρονος π. Γεώργιος Δεληκώστας από τον Βόλο βρίσκεται υπό την απειλή της αποσχηματοποίησης από την Τοπική Εκκλησία.

Ο γνωστός ως "ο ιερέας με τη Χάρλεϊ" πέρυσι γνώρισε την αποθέωση μέσω του διαδικτύου και του "Κινήματος πιστών" που δημιουργήθηκε στο Facebook υπέρ του έπειτα από την απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού να μετατεθεί από την Παναγία Τρύπα στην Κάτω Γατζέα.

Φέτος, ωστόσο, κινδυνεύει να χάσει οριστικά και αμετάκλητα το σχήμα του. Και αυτό γιατί αφότου έγινε γνωστό ότι η σύντροφός του κυοφορεί το παιδί τους, εξωθείται από την Ιερά Μητρόπολη σε παραίτηση.

Όπως τονίζεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Ταχυδρόμος, ο ιερέας αποφάσισε να δράσει και απηύθυνε έκκληση στον Μητροπολίτη Ιγνάτιο να του επιτραπεί να τελέσει δεύτερο γάμο (η σύζυγός του τον εγκατέλειψε), κατά παρέκκλιση των κανονισμών της εκκλησίας.

"Δεν έκρυψα ποτέ τη σχέση μου. Το μεγάλο όπλο είναι η αλήθεια. Αγαπώ πολύ τη σύντροφό μου και προέκυψε από αυτό το παιδί. Αφήστε με να παντρευτώ για το παιδί μου" τονίζει ο ίδιος, περιμένοντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, μόλις επιβεβαιώθηκε η κυοφορία διαμηνύθηκε στον 47χρονο ιερέα ότι θα πρέπει αμέσως να παραιτηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα αποπεμφθεί από τον ιερό κλήρο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ταχυδρόμου, ο πατήρ Γεώργιος Δεληκώστας ωστόσο όχι μόνο δεν προτίθεται να το κάνει, αλλά έχει ήδη καταθέσει προσωπική επιστολή στον Μητροπολίτη, προβάλλοντας τον ισχυρισμό πως "ο καρπός της κοιλίας της συντρόφου του είναι απόδειξη αγνής αγάπης".

Ο 47χρονος ιερέας αναφέρεται στο γεγονός ότι η πρώην σύζυγός του τον εγκατέλειψε, γεγονός που τάραξε τη ζωή του αφού είχε συνέπειες στην καθημερινότητά του, αιτιολογώντας την κοινή ζωή που διατηρεί με μία άλλη γυναίκα. Παράλληλα, χαρακτηρίζει "ευλογία" για τον ίδιο την γνωριμία με την τωρινή σύντροφό του, σημειώνοντας πως εκτός από το ότι βρίσκεται στο πλευρό του και τον στηρίζει, τον συνδράμει και στο εκκλησιαστικό του έργο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ