Απίστευτο! Κληρονόμησε 1,2 εκ. σε κέρματα - Χρειάστηκαν 6 μήνες μέτρημα!

Μια οικογένεια στο Bremervörde της Γερμανίας, η οποία έλαβε κληρονομία πάνω από 1,2 εκατομμύρια κέρματα που ζυγίζουν περίπου 2,5 τόνους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ωστόσο, η καταμέτρηση των χρημάτων αποδείχτηκε πολύ πιο δύσκολη από τη μεταφορά τους!

Όλα ξεκίνησαν πριν από 30 χρόνια, όταν ένας Γερμανός οδηγός φορτηγών άρχισε να αποθηκεύει για την οικογένειά του κέρματα του 0,01  και 0,02 σε γερμανικά μάρκα. Κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 1,2 εκατομμύρια κέρματα μέχρι το θάνατό του, τη χρονιά που μας πέρασε, και όλα τα κληρονόμησε η οικογένειά του, σύμφωνα με την dw.com.

Τα γερμανικά μάρκα δεν βρίσκονται βέβαια σε κυκλοφορία από το 2002, αλλά η Bundesbank, η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, εξακολουθεί να ανταλλάσσει το παλιό νόμισμα, οπότε η οικογένεια του άνδρα είναι ακόμα σε θέση να εισπράξει την κληρονομιά της.


Έπρεπε να παραδοθούν 2.5 τόνοι κερμάτων του 0,01 και 0,02 γερμανικών μάρκων από το φορτηγάκι που τα μετέφεραν στο υποκατάστημα της τράπεζας στο Oldenburg, τον Μάιο, όπου ο υπάλληλος, Wolfgang Kemereit ήρθε αντιμέτωπος με τη πρόκληση να μετρήσει τα κέρματα με το χέρι.

Συνήθως, οι τράπεζες χρησιμοποιούν ειδικά μηχανήματα για να μετρήσουν μεγάλες ποσότητες νομισμάτων, αλλά αυτό ήταν αδύνατο σε αυτή την περίπτωση, επειδή πολλά από τα κέρματα είχαν σκουριάσει. Έτσι, ο Kemereit έπρεπε να μετρήσει όλες τις τσάντες με τα νομίσματα με το χέρι, που του πήρε πάνω από 6 μήνες.

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε πόσο κληρονόμησε στην πραγματικότητα η οικογένεια, τα 1.2 εκατομμύρια κέρματα ανήλθαν στο ποσό των € 8.000.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Bundesbank εκτιμά ότι οι Γερμανοί εξακολουθούν να αποθεματοποιούν περίπου 12,65 δισεκατομμύρια γερμανικά μάρκα. Ευτυχώς γι ‘αυτούς, η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να συνεχίσει να τα ανταλλάσσει με ευρώ όσο χρειαστεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ