Μήπως ήρθε η ώρα ο τοίχος της κουζίνας σας να αλλάξει όψη; Δείτε 5 υπέροχες ιδέες! (Φωτό)

Νέος αέρας στο στυλ της κουζίνας σας

Σας αρέσει να ψάχνετε στα πιο πρόσφατα περιοδικά σχεδιασμού ιδέες για την διακόσμηση της κουζίνας; Δεν έχετε το χρόνο ή τον προϋπολογισμό για μία μεγάλη αναδιαμόρφωση; Μην αγχώνσετε, εμείς σας έχουμε κάποιες γρήγορες και εύκολες συμβουλές διακόσμησης σχετικά με το πώς να δώσετε στην κουζίνα μια ανανέωση που είναι αντάξια ενός περιοδικού.

Το καλό είναι ότι αυτές οι ιδέες διακόσμησης μπορούν να συνδυαστούν και να ταιριάξουν όμορφα είτε τις χρησιμοποιήσετε μαζί είτε ξεχωριστά. Είναι γνωστό ότι έχουμε την τάση να βλέπουμε τα πράγματα στο επίπεδο των ματιών πρώτα. Επομένως μερικές από τις πιο αισθητές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε σε μια κουζίνα περιλαμβάνουν τους τοίχους.

Οι περισσότερες προσπάθειες διακόσμησης κουζίνας τοποθετούνται στις συσκευές, τα countertops και τα gadgets μαγειρικής. Με αποτέλεσμα οι τοίχοι να είναι δυστυχώς αφημένοι. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και αντλήστε έμπνευση από τις εκπληκτικές ιδέες διακόσμησης για τους τοίχους της κουζίνας.

1. Χρώμα

Το χρώμα είναι ένας από τους ταχύτερους και πιο φθηνούς τρόπους για να ανανεώσετε ένα δωμάτιο. Ωστόσο, οι μεγάλες, πολύχρωμες κουζίνες δεν συμβαίνουν τυχαία. Το μυστικό είναι στην τριπλή παλέτα χρωμάτων:

Χρώμα Νο1: Υπάρχον χρώμα κουζίνας που δεν μπορεί να αλλάξει. Αυτό μπορεί να είναι το χρώμα του πάγκου ή ντουλάπια.

Χρώμα Νο2: Ουδέτερο της επιλογής σας. Χρησιμοποιήστε το για το νέο χρώμα τοίχου που συμπληρώνει το χρώμα Νο1. Θα χρησιμεύσει ως φόντο της κουζίνας.

Χρώμα Νο3: Το χρώμα που κάνει την κουζίνα σας μοναδική. Είναι συχνά ένα τολμηρό και απρόσμενο χρώμα που λειτουργεί με την παλέτα σας. Το χρώμα Νο3 προσθέτει ένα pop ύφος στην κουζίνα. Χρησιμοποιήστε το για τα αξεσουάρ, όπως σκαμπό, σκεύη του μπαρ ή μαγειρικά σκεύη.

Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε την τέλεια τριών χρωμάτων παλέτα είναι να αρπάξει δείγματα χρωμάτων στις αποχρώσεις που σας αρέσει και να τα ανακατέψετε μέχρι να είστε ευχαριστημένοι με το συνδυασμό, όπως αναφέρει το Reconsblog στις προτάσεις του.  Μόλις βρείτε την υπογραφή σας τρεις παλέτες χρωμάτων, διατηρήστε ένα σύνολο πρακτικό για αγορές αξεσουάρ.

2. Εστιακό σημείο

Προσπαθήστε να δείτε την κουζίνα όπως ο επισκέπτης που θα ερχόταν πρώτη φορά στο σπίτι σας. Περπατήστε στην κουζίνα και σκεφτείτε τι παρατηρείτε. Είναι το πρώτο πράγμα που βλέπετε κάτι που σας αρέσει; Εάν όχι, τι θα προτιμούσατε να παρατηρήσετε πρώτα; Κάντε αυτό το σημείο και τον πλησιέστερο τοίχο το εστιακό κέντρο του χώρου.

Σε σύγκριση με την υπόλοιπη κουζίνα, το εστιακό σημείο είναι πιο τολμηρό και μοναδικό. Για να δημιουργήσετε έναν εστιακό τοίχο, δοκιμάστε μία από αυτές τις τεχνικές:

Βάψτε τον εστιακό τοίχο με την τολμηρή σκιά που επιλέξατε για την τρίτη παλέτα χρωμάτων

Κρεμάστε ένα μεγάλο κομμάτι τέχνης στον εστιακό τοίχο
Χρησιμοποιήστε ταπετσαρία με υφή ή με σχέδια.

3. Προσθέστε την τελευταία τάση

Η τελευταία τάση στο σχεδιασμό της κουζίνας είναι το ανοιχτό ράφι. Η εμφάνιση του ανοιχτού ραφιού φωτίζει την κουζίνα δημιουργώντας οπτικό χώρο. Ωστόσο θα χρειαστεί να κρύψετε όλα τα tupperware και τα ακατάλληλα ποτήρια. Δοκιμάστε να ανανεώσετε τη διακόσμηση του τοίχου της κουζίνας τοποθετώντας ένα ή δύο πλωτά ράφια σε έναν ανοιχτό τοίχο. Τα κυλιόμενα ράφια υπάρχουν σε πολλά στυλ και είναι εύκολο να εγκατασταθούν.

Για μια μεγαλύτερη αλλαγή, αφαιρέστε τις επιλεγμένες πόρτες του επάνω τοίχου και την βαφή ή την ταπετσαρία στο πίσω μέρος του ντουλαπιού. Αν θέλετε να του δώσετε «ζωή» προσθέστε φωτισμό LED κάτω από το ντουλάπι για να επισημάνετε τα στοιχεία. Τα φώτα που τροφοδοτούνται με μπαταρία είναι διαθέσιμα εάν η καλωδίωση του ντουλαπιού είναι ένα πρόβλημα.

4. Ο επιμελώς καθαρισμένος τοίχος

Δώστε προσωπικότητα στην κουζίνα τοποθετώντας διάφορες συλλογές από κάδρα στους τοίχους της. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα δημοφιλης, με τους σχεδιαστές και τα περιοδικά να την λατρεύουν. Συγκεντρώστε αγαπημένα αντικείμενα και χρησιμοποιήστε τα ως διακοσμητικά αξεσουάρ για τους τοίχους της κουζίνας.

κουζίνα με κάδρα

Ορισμένες ιδέες διακόσμησης κουζίνας για συλλογή τοίχων γκαλερί περιλαμβάνουν:

Κορνίζες με εξώφυλλο άλμπουμ
Καλάθια
Κορνίζες ταπετσαρίας ή υφάσματος
Vintage πιάτα
Antique, κενές κορνίζες διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών
Μια ποικιλία καθρεφτών
Δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες για τη δημιουργία ενός τοίχου γκαλερί. Η συμμετρική τοποθέτηση, η τοποθέτηση με μοτίβο ή η τοποθέτηση σε freestyle είναι όλες καλές προσεγγίσεις. Για να εξοικονομήσετε χρόνο (και επιπλέον τρύπες στον τοίχο), οργανώστε τη συλλογή σας στο πάτωμα πριν τα κρεμάσετε προκειμένου να υπολογίσετε την απόσταση.

Δώστε προσωπικότητα στην κουζίνα χρησιμοποιώντας μπογιά μαυροπίνακα

Ένα κουτί με μαύρη βαφή είναι ένας φθηνός και πολύ καλός τρόπος για να ντύσετε έναν τοίχο. Το μαύρο είναι ένα τολμηρό και εντυπωσιακό χρώμα για να δημιουργήσει το τέλειο σκηνικό για τον χώρο της κουζίνας.

μαυροπίνακας

Αν δεν έχετε πολύ χώρο στον τοίχο, επιλέξτε μια πόρτα ή μια επιφάνεια του ντουλαπιού για να τοποθετήσετε τον μαυροπίνακα. Ένα ράφι ή μία συλλογή γκαλερί στον τοίχο του μαυροπίνακα προσθέτει προσωπικότητα και στυλ στον χώρο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ