Η Μαργαρίτα Βαμβακάρη - Νειάδα συμμετέχει με πολύ "δυνατά έργα" στην έκθεση "Αποτυπώματα - Ίχνη" στο Booze Cooperativa (ΦΩΤΟ)

Αναδεικνύουν  την προσωπική σχέση της εικαστικού με τον ξενόφερτο φοίνικα

Με τρία έργα που θέλουν να υπογραμμίσουν τη συμβολή του ξενόφερτου (1836) φοίνικα στην αισθητική του Ελληνικού τοπίου, συμμετέχει η Μαργαρίτα Βαμβακάρη - Νειάδα στην ομαδική έκθεση φωτογραφίας, "Αποτυπώματα- Ίχνη" που διοργανώνεται από την ομάδα "Συμπληγάδα" και το Booze Cooperativa.

H καλλιτέχνης θέλησε επίσης μέσα από τα έργα της, να αναδείξει τη δική της προσωπική αισθητική και επικοινωνία με ένα δέντρο τόσο εντυπωσιακό. Για εκείνη όπως μας λέει, ο Φοίνικας συμβολιζει  την αίγλη, τη  δόξα,  την αναγέννηση, την ιστορία, το ρομαντισμό, την  δύναμη, αλλά και το κιτς.

Behind the Board

Αποτυπώματα, είναι τα ίχνη της ανθρώπινης παρουσίας στον δημόσιο χώρο ή στην ιδιωτική και την προσωπική σφαίρα, άλλοτε πραγματικά και άλλοτε συμβολικά ή εννοιακά. Είναι εκείνα τα ίχνη που αφορούν κυριολεκτικά ή μεταφορικά ορόσημα, σύνορα, ή σημεία αναφοράς αλλά και ατομικούς χώρους, πάντοτε όμως τόπους προσδιορισμένους σε μιά εννοιακή διάσταση.

Στην έκθεση συμμετέχουν πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες που παρουσιάζουν ο καθένας το δικό του ενδαιφέρον έργο. Λαμβάνουν μέρος  οι: Μαίρη Γρηγοροπούλου-Γκλένιστερ, Μαίρη Δημητρίου, Λεωνίδας Λεωνίδου, Μαρία Μαζαρού, Κωνσταντίνος Μιχαλόπουλος, Μαίρη Μιχοπούλου, Μαργαρίτα Νειάδα, Νένα Παναγάκου, Δέσποινα Ρισσάκη, Ρομίνα Σιατερλή και Έφη Συρβίτη. Επιμέλεια Δημήτρης Κοιλαλούς

Info:

Αποτυπώματα - Ίχνη

Booze Cooperativa

Κολοκοτρώνη 57 Αθήνα

 ΕΓΚΑΙΝΙΑ Τεταρτη 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 20:00

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ