Μανχάταν: Πασίγνωστος δισεκατομμυριούχος-συλλέκτης τέχνης- είχε στην κατοχή του κλεμμένα αρχαία από Ελλάδα και Ιταλία (ΦΩΤΟ)

 Μια από τις αίθουσες στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης φέρει το όνομα του

Εισαγγελείς εισέβαλαν στο γραφείο και στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου Michael H. Steinhardt  ( Μάικλ Στάινχαρντ), στο Μανχάταν, κατάσχοντας πολλά αρχαία έργα που όπως λένε, έχουν κλαπεί από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Mr. Steinhardt Credit Evan Agostini/Invision, via Associated Press

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα των New York Times,  ο κ. Steinhardt, διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων και γνωστός φιλάνθρωπος, συλλέγει έργα τέχνης από την αρχαία Ελλάδα για τρεις δεκαετίες και έχει στενούς δεσμούς με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου μία από τις αίθουσες έχει πάρει το όνομά του.

 

 

Οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της προσπάθειας του Γενικού Εισαγγελέα του διαμερίσματος του Μανχάταν, Cyrus R. Vance Jr., να επαναπατρισθούν κλεμμένες αρχαιότητες που ανακαλύφθηκαν στη Νέα Υόρκη, στις χώρες καταγωγής τους.

Φώτο: Γραφείο εισαγγελίας Μανχάταν

Ανάμεσα στα κομμάτια που βρέθηκαν μία λευκή Αττική Λύκηθος του 5ου π.Χ αιώνα, που εκτιμάται ότι αξίζει 380.000 δολάρια. Επίσης δύο Κορινθιακές φιγούρες της πρώιμης εποχής του 7ου π.Χ αιώνα, που η αξία τους εκτιμάται στις 250.000 δολάρια.

Με πληροφοριες από το ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ