Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Νέα δεδομένα στη Ρόδο για τα Φώτα: Με... χαρτί γιατρού πια η "βουτιά" για τον σταυρό!

Μόνο όσοι διαθέτουν χαρτί γιατρού και ιατρική άδεια θα μπορέσουν φέτος να πάρουν μέρος ως βουτηχτές στην γιορτή των Θεοφανείων στη Ρόδο.

Το Λιμεναρχείο της πόλης του νησιού εξέδωσε ανακοίνωση για τον εορτασμό, όπου αναγράφεται ρητά πως όσοι θέλουν να πέσουν στα νερά του Αιγαίου για να πιάσουν τον σταυρό στο καθιερωμένο έθιμο, θα πρέπει «να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για την κατάσταση της υγείας τους».

Ειδικά για τους ανήλικους απαιτείται ειδική άδεια από τους γονείς τους, όπως αναφέρει η rodiaki.gr, ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται ιδιαιτέρως πως οι αιτήσεις κατατίθενται έως την παραμονή της γιορτής και δεν θα γίνονται δεκτές ανήμερα.  

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ροδου:

Από το Λιμεναρχείο Ρόδου ανακοινώθηκε ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και με το νέο έτος στις 06-01-2018 ημέρα Σάββατο θα λάβει χώρα η τελετή αγιασμού των υδάτων έμπροσθεν του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Ρόδου. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανάσυρση του Τιμίου Σταυρού πρέπει να προσκομίσουν στο Λιμεναρχείο Ρόδου και συγκεκριμένα στο γραφείο της Λιμενικής Αστυνομίας υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη από ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου ή παθολόγου για την κατάσταση της υγείας τους.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται αυτοπροσώπως μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρα από την 02-01-2018  μέχρι την 05-01-2018 (οι αιτήσεις ανήμερα της εορτής δεν θα γίνονται δεκτές). Οι κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών δύναται να συμμετάσχουν κατόπιν σύμφωνης γνώμης των γονέων/κηδεμόνων. Ολοι οι συμμετέχοντες επιβιβάζονται σε πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου ενώ θα πρέπει να φέρουν κόσμιο ένδυμα κολύμβησης (μαγιό).
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ