Κορίτσια ήρθε η ώρα να πούμε "αντίο" στο ξηρό δέρμα το χειμώνα υιοθετώντας πέντε απλές συνήθειες (ΦΩΤΟ)

Η λύση δεν είναι οι κρέμες.

Μας ταλαιπωρεί φαίνεται άσχημο και θέλουμε μια λύση. Ναι, το ξηρό δέρμα είναι ένα από τα προβλήματα που μας φέρνει ο χειμώνας. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε φορά που φυσάει ο κρύος άνεμος τον χειμώνα, αφαιρεί και κάποιο ποσοστό υγρασίας από το δέρμα μας. Οι κρέμες χεριών και προσώπου, κάνουν καλό, αλλά είναι ουσιαστικά μια θεραπεία για το ξηρό δέρμα και όχι η πρόληψη

Το  Medical Daily, μας δίνει τη λύση: Πέντε απλές συνήθειες που αν τις υοθετήσουμε μπορούμε να "προλάβουμε το κακό" και να απαλλαγούμε οριστικά από το πρόβλημα:

Αλλάξτε  " γραμμή πλεύσης" στο  ντους:

Το καυτό νερό και τα μεγάλα σε διάρκεια ντους αφαιρούν τα έλαια από το δέρμα σας. Μπορείτε, επομένως, να δείτε μια βελτίωση, αν περιορίσετε την χρονική διάρκεια του μπάνιου και αν χρησιμοποιείτε νερό που είναι απλά ζεστό και όχι καυτό. Επίσης, αν βάζετε ενυδατική κρέμα, ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα ελαφρώς υγρό, αυτό θα βοηθήσει να “παγιδεύσετε” υγρασία στα κύτταρα της επιδερμίδας.

Ξεχάστε τα πρόσθετα αρώματα:

Πολλά από τα προϊόντα ομορφιάς, όπως κρέμες και αποσμητικά, είναι αρωματικά, αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα. Τα πρόσθετα αρώματα στα προϊόντα αυτά μπορεί να επιδεινώσουν το ξηρό δέρμα. Ως εναλλακτική, αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν φυσικά συστατικά, όπως μέλι και βανίλια, ή και προϊόντα με βούτυρα από καρπούς, όπως το κακάο και το καριτέ.

Κάτι ήξερε η μαμά όταν έλεγε: "Ντύσου καλά"

Όσο περισσότερο δέρμα έχετε καλυμμένο, όταν βγαίνετε έξω, τόσο το καλύτερο. Ο κρύος καιρός τον χειμώνα είναι μία από τις βασικές αιτίες του ξηρού δέρματος. Φορέστε κασκόλ, σκούφο και γάντια λοιπόν!

"Χείρα βοηθείας" από τη βιταμίνη Ε:

Αυτή η βιταμίνη έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας του δέρματος από τον ήλιο, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση. Είναι προτιμότερο να την εφαρμόζετε το βράδυ, επειδή είναι παχιά και λιπαρή βιταμίνη. Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να αγοράσετε μια κρέμα χεριών που να περιέχει βιταμίνη E. Μπορείτε ακόμα και να δαγκώσετε ελαφρά μια κάψουλα βιταμίνης Ε για να απελευθερώσει το υγρό και να το επαλείψετε άμεσα σε ερεθισμένες περιοχές.

Πηγαίνετε στο μανάβικο

 Το τι τρώτε μπορεί να επηρεάσει το επίπεδο υγρασίας του δέρματός σας. Στον κατάλογο των τροφίμων που μπορούν να ανακουφίσουν το ξηρό δέρμα είναι τα ψάρια, το αβοκάντο και οι γλυκοπατάτες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ