Κι όμως οι χωρισμένοι.....γιορτάζουν! - Η 8η Ιανουαρίου "Ημέρα διαζυγίου"- Αν το σκέφτεστε προγραμματίστε το για τότε...

Αιτία τα πολλά διαζύγια την περίοδο των εορτών

Τώρα οι χωρισμένοι γιορτάζουν και μάλιστα θα έχουν τη "δική τους μέρα" κάθε χρόνο. 

Η 8η Ιανουαρίου πλησιάζει και αν σκέφτεστε να βάλετε ένα τέλος στο γάμο σας είναι μία πολύ καλή μέρα,  σύμφωνα με τους δικηγόρους, οι οποίοι την ανακύρηξαν «Ημέρα Διαζυγίου», διότι είναι είναι τα ζευγάρια που τερματίζουν τους γάμους τους μετά την εορταστική περίοδο.

Τουλάχιστον αυτό ισχύει στη Μεγάλη Βρετανία καθώς, όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Independent», ο χωρισμός έρχεται ύστερα από το άγχος που προκαλεί στους ανθρώπους η προσπάθεια που καταβάλουν ώστε να περάσουν «γλυκά» Χριστούγεννα, όταν δεν είναι πλέον ευχαριστημένοι από το έτερον ήμισυ.

Σύμφωνα με την Relate, η οποία είναι μία βρετανική εταιρεία που ασχολείται με τις σχέσεις των ανθρώπων, ανακοίνωσε ότι τον μεγαλύτερο αριθμό κλήσεων τις λαμβάνει τον Ιανουάριο, καθώς τα προβλήματα ενός γάμου ή μιας μακροχρόνιας σχέσης έρχονται στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. 

Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία που αναλύθηκαν από την υπηρεσία υποστήριξης διαζυγίου Amicable, περισσότεροι από 40.500 άνθρωποι αναζητούν τη λέξη "διαζύγιο" online τον Ιανουάριο.

Είναι η πιο πολυάσχολη εποχή του χρόνου για τους οικογενειακούς δικηγόρους, όπως εξηγεί η Charlotte Leyshon, ιδρυτής της εταιρείας Lux που εδρεύει στο Κάρντιφ, αποκαλύπτοντας στον «Independent»  ότι αυτή και οι συνάδελφοί της συνήθως βλέπουν μια αύξηση των αιτήσεων διαζυγίου όταν επιστρέφουν στην εργασία  τους τον Ιανουάριο.

Η Leyshon, είπε ότι κάποτε μια σύζυγος την κάλεσε την ημέρα των Χριστουγέννων , καθώς βρήκε στο σπίτι την απόδειξη αγοράς ενός διαμαντένιου Rolex, το οποίο όμως δεν βρήκε ποτέ στα...δικά της δώρα κάτω από το δέντρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Relate, Chris Sherwood, δήλωσε: "Η πραγματικότητα είναι ότι πολλές από τις κλήσεις που λαμβάνουμε τον Ιανουάριο προέρχονται από ζευγάρια που βρίσκονται ήδη σε κρίση, απλά οι υπάρχουσες εντάσεις στις σχέσεις τους, κορυφώνονται τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικών οι αιτήσεις διαζυγίου που υποβλήθηκαν το 2016, ήταν κατά 5% αυξημένες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Ο μέσος γάμος στη Μεγάλη Βρετανία κρατάει 12 χρόνια....

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ