Ο "χορός των Ρίχτερ" στο Κιλκίς - Μετά τον σεισμό 4,7 Ρίχτερ ακολούθησαν τουλάχιστον 35 δονήσεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Η όλη διαδικασία θα συνεχιστεί μάλλον τα επόμενα 24ωρα με μικρούς πάντα σεισμούς και σιγά σιγά θα αποσβεστεί σε 1-4 ημέρες"

Περισσότερους από 35 σεισμούς έχουν καταγράψει οι σεισμολόγοι μέσα σε ένα 24ωρο μετά τον σεισμό  των 4,7 Ρίχτερ στο Κιλκίς, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων104,9 FM ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

"Έχουν περάσει πάνω από 24 ώρες. Έχουμε μια σεισμική ακολουθία σε πλήρη εξέλιξη με περίπου 35 σεισμούς μικρού μεγέθους, αλλά γίνονται αντιληπτοί από τους κατοίκους. Είναι σεισμοί που εκδηλώνονται στην ίδια περιοχή, ανατολικά της Δοϊράνης" ανέφερε ο κ. Λέκκας.

Διευκρίνισε: "Ουσιασικά, έχουμε να κάνουμε με ένα σμήνος σεισμών, όπου δεν έχουμε την εκδήλωση μεγάλων φαινομένων - κρατιούνται κάτω από 5 Ρίχτερ και αυτό είναι πολύ θετικό γιατί δεν προβλέπεται να υπάρξουν κάποιες επιπτώσεις ούτε στους ανθρώπους ούτε στον οικιστικό ιστό. Επειδή τα ρήγματα στην περιοχή είναι μικρά, παραμένουμε μικρά μεγέθη".

Όπως είπε ο Κ. Παπαζάχος με τη δόνηση των 3,9 Ρίχτερ 13 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ακολούθησε άλλη μια της τάξης των 3,7 Ρίχτερ και το πρωί 24 λεπτά μετά της έξι ακόμη μια δόνηση 4,7 Ρίχτερ. Η περιοχή έχει αρκετά ρήγματα τα οποία έχουν δώσει στο παρελθόν μεγαλύτερου μεγέθους δονήσεις και έτσι οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο χωρίς να μπορούν να αποκλείσουν ακόμη τίποτε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ