Είναι αυτό το μικρότερο κινητό του κόσμου; - Δείτε φωτο από τη μινιατούρα της επικοινωνίας

Είναι χαριτωμένο.... είναι όμως και λειτουργικό;

Κυρίες και κύριοι πείτε "γεια" στο μικρότερο κινητό του κόσμου. Ονομάζεται Zanco tiny t1 και έχει μέγεθος μικρότερο από τον μέσο αντίχειρα και βάρος μικρότερο από ένα νόμισμα του ευρώ. Το νέο δημιούργημα της εταιρείας Zanco ήρθε για να "υψώσει το ανάστημα του" στα τεράστια smartphones της σύγχρονης τεχνολογίας. Είναι ... χαριτωμένο αλλά μπορεί να τα ανταγωνιστεί;

 Το καινούργιο τεχνολογικό επίτευγμα της Zanco, ταιριάζει ιδανικά  στις μικρές τσέπες, μπορεί να αποθηκεύσει έως και 300 αριθμούς στον τηλεφωνικό του κατάλογο και να αποτελέσει ένα ιδιαίτερο αλλά και πρακτικό δώρο. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, η εταιρεία Zanco, η δημιουργός του, ισχυρίζεται ότι είναι πράγματι ένα πλήρως λειτουργικό κινητό, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν και να δέχονται κλήσεις και να ανταλλάσσουν γραπτά μηνύματα.

Διαθέτει πλήρως λειτουργικό πληκτρολόγιο, είναι συμβατό με κάρτες Nano Sim, και λειτουργεί σε δίκτυο 2G. Πάντως όσοι θελήσετε να κάνετε μια ανάρτηση στο facebook, ή ένα σύντομο tweet, με το zanco δεν θα μπορέσετε καθώς το μικροσκοπικό τηλέφωνο δεν έχει πρόσβαση στο internet,

Η Zanco κατασκευάζει μικροσκοπικά κινητά τηλέφωνα εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αυτό το μικροσκοπικό t1 ξεκίνησε ως αστείο. Κάποιο εργαζόμενοι του Clubbit, μιας εταιρείας μάρκετινγκ που συνεργάζεται η Zanco, αναρωτήθηκαν αν θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ακόμη μικρότερο κινητό από το Zanco fly, που ήταν το πιο μικρό μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Ο ιδρυτής της Zanco, Shazad Talib, δήλωσε σύμφωνα με την metro.co.uk ότι «θα μπορούσαμε πιθανώς να φτιάξουμε ένα κινητό στο μισό μέγεθος». 18 μήνες αργότερα, το μικροσκοπικό t1 της Zanco έγινε πραγματικότητα. Και όχι μόνο ήταν το μισό μέγεθος του ήδη μικρού πρωτοτύπου Zanco Fly, αλλά παρουσίασε όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός λειτουργικού κινητού τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένου ενός αλφαριθμητικού πληκτρολογίου, μιας μικροσκοπικής οθόνης και μιας μπαταρίας 200mAh που κρατάει το τηλέφωνο σε λειτουργία 3 ημέρες χωρίς φόρτιση και εγγυάται 180 λεπτά χρόνο ομιλίας!

αρχική ιδέα μου ήρθε το 2004 και πήρε χρόνια μέχρι οι μηχανικοί της εταιρείας να φτιάξουν το Zanco. Η επόμενη ιδέα που έχω είναι η δημιουργία ενός μικροσκοπικού Smartphone. Μου αρέσουν αυτές οι ιδέες", συνέχισε ο κος Talib.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ