Στα 78 του Πέθανε ο Κροίσος ιδρυτής της Media Markt - Τι έκανε τα τελευταία χρόνια (ΦΩΤΟ)

Η περιουσία του ήταν πάνω από 2 δισ. δολάρια

Ο Γερμανός δισεκατομμυριούχος Erich Kellerhals, συνιδρυτής της εταιρείας πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών Media Markt, που δραστηριοποιείται και στη χώρα μας, πέθανε σε ηλικία 78 ετών, την ημέρα των Χριστουγέννων.Την είδηση ανακοίνωσε εκπρόσωπος της μητρικής εταιρείας  Convergenta που μίλησε ως εκπρόσωπος της οικογένειας.

Ο Kellerhals, ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη με την περιουσία του να ανέρχεται στα  2 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes.

 Ίδρυσε τη Μedia Markt με άλλα δύο άτομα το 1979. Η Media-Saturn αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 1.000 καταστήματα σε δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες και το πλειοψηφικό της πακέτο ανήκει στον όμιλο Ceconomy, που αποσχίστηκε από την εταιρεία Metro νωρίτερα φέτος,όπως αναφέρει το Foxbusiness .

Στην Ελλάδα, η αλυσίδα Media Markt αριθμεί 12 καταστήματα, διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα και απασχολεί 859 άτομα,

Ο Kellerhals, ο οποίος εσχάτως κατείχε μερίδιο άνω του 21% της Media-Saturn, είχε εδώ και αρκετά χρόνια κακές σχέσεις με την Ceconomy καθώς διαφωνούσε σε θέματα  διοίκησης της επιχείρησης, όπως τη μετακίνηση του ομίλου στην ταχέως αναπτυσσόμενη διαδικτυακή αγορά,  αλλά και την απόσχισή της από τη  Metro.

Το γερμανικό περιοδικό  Der Spiegel είχε γράψει μέσα στον Δεκέμβριο ότι εκπρόσωποι της μητρικής εταιρείας του  Kellerhals είχαν αρνηθεί να δώσουν την έγκρισή τους για τα ετήσια αποτελέσματα της Media-Saturn.

Getty Images

Τα τελευταία χρόνια ο Erich Kellerhals και η γυναίκα του Helga ζούσαν στα όρη του Salzburg, της Αυστρίας, όπου είχαν ένα εστιατόριο. Παράλληλα μέσω της εταιρείας διαχείρισης των επιχειρήσεων τους, Convergenta Invest und Beteiligungs GmbH, την οποία ίδρυσαν το 2004, διαχειρίζονταν τις επενδύσεις τους σε εμπορικά κέντρα της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Πολωνίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ