To 2017 φεύγει και... αυτή είναι η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με το λεξικό της Οξφόρδης!

Μια λέξη που αναδεικνύει την δυναμική των νέων ανθρώπων...

Πρόκειται για την λέξη "youthquake", η χρήση της οποίας, όπως διαπίστωσαν οι λεξικογράφοι της Οξφόρδης, πενταπλασιάστηκε μεταξύ των ετών 2016 και 2017, ιδίως στα social media.

Youthquake / youth = νεολαία & quake = σεισμός

Με τον εν λόγω όρο, που δημιουργήθηκε πριν από 50 χρόνια, από την τότε εκδότρια της Vogue, Diana Vreeland, και έχει χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει φαινόμενα όπως η αυξανόμενη υποστήριξη των νέων στο κόμμα των Εργατικών, ή η ανάδειξη νεαρών ηγετών στη Γαλλία και τη Νέα Ζηλανδία, περιγράφονται "οι σημαντικές, πολιτισμικές, πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που πυροδοτούν οι δράσεις και η επιρροή των νέων ανθρώπων".

Όπως αναφέρει το Peoplegreece, το 2016 είχε επιλεγεί η λέξη "post-truth" (σ.σ. πέραν της αλήθειας), που "αναφέρεται ή δηλώνει τις συνθήκες κατά τις οποίες αντικειμενικά γεγονότα ασκούν μικρότερη επιρροή στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης απ’ ό,τι το συναίσθημα και η προσωπική πίστη". Η χρήση της έγινε ευρεία στο περικείμενο του δημοψηφίσματος για το Brexit, καθώς και τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ