Και οι άντρες με μαύρα στις Χρυσές Σφαίρες ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τις γυναίκες συναδέλφους τους

Αρκετοί Αμερικανοί ηθοποιοί αποφάσισαν να υποστηρίξουν τις γυναίκες συναδέλφους τους και σε ένδειξη αλληλεγγύης, να φορέσουν μαύρα στη φετινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών, καταγγέλλοντας με τον τρόπο αυτόν την κουλτούρα της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ.

Πριν από μερικές εβδομάδες, έγινε γνωστό ότι η Τζέσικα Τσάστεϊν, η Μέριλ Στριπ, η 'Εμα Στόουν, η Νικόλ Κίντμαν θα εμφανιστούν με μαύρο ένδυμα στην τελετή απονομής των αμερικανικών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών βραβείων στο Μπέβερλι Χιλς στην Καλιφόρνια. Μια συμβολική κίνηση για να καταδικάσουν τη σεξουαλική παρενόχληση που μαστίζει τη βιομηχανία του κινηματογράφου και που αποκαλύφθηκε μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν.

Οι άνδρες ηθοποιοί θα επιλέξουν επίσης σκουρόχρωμα κοστούμια, όπως αποκάλυψε η σχεδιάστρια μόδας Ιλάρια Ουρμπινάτι στο μήνυμα που ανάρτησε στο Instagram πριν από μερικές ημέρες. "Τουλάχιστον όλοι οι άνδρες που εγώ ντύνω θα φορούν μαύρα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις συναδέλφους τους". 

Ο Ντουέιν Τζόνσον σχολίασε την ανάρτηση της 38χρονης σχεδιάστριας επιβεβαιώνοντας ότι θα φορέσει μαύρο κοστούμι στην 75η τελετή απονομής που θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Beverly Hilton. Στους διάσημους πελάτες της Ιλάρια συγκαταλέγονται επίσης ο Τομ Χίντλεστον, ο 'Αρμι Χάμερ, ο Γκάρετ Χέντλαντ. 

Η υπόθεση Χάρβεϊ Γουάινστιν ξέσπασε τον Οκτώβριο έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times στο οποίο ο 65χρονος κινηματογραφικός παραγωγός και μεγιστάνας κατηγορείτο από γυναίκες ηθοποιούς για σεξουαλική παρενόχληση, κακοποίηση και βιασμό. Εκτοτε διάσημες σταρ της έβδομης τέχνης αποκάλυψαν ότι ήταν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης στις ΗΠΑ και αλλού στον κόσμο. Στον απόηχο του σκανδάλου, και άλλοι αστέρες του Χόλιγουντ κατηγορήθηκαν για βιασμό και παρενόχληση, όπως ο Κέβιν Σπέισι, ο Μπρετ Ράτνερ, ο Εντ Γουέστικ, ο Λούις Σι Κέι, ο Ντάστιν Χόφμαν. 

Η Ιλάρια Ουρμπινάτι γεννήθηκε στη Ρώμη και μεγάλωσε στο Παρίσι. Εγκαταστάθηκε στο Λος Αντζελες και έγινε πασίγνωστη ράβοντας μερικούς από τους διασημότερους ηθοποιούς. Στο λογαριασμό της στο Instagram έχει 90.000 ακόλουθους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ