Βρήκε ξανά την ελευθερία της την ημέρα των Χριστουγέννων μετά από 22 χρόνια φυλακή για ένα έγκλημα που δεν έκανε (ΦΩΤΟ)

Θα μπορούσε να πει ότι έζησε "Το θαύμα των Χριστουγέννων"

 Η 42χρονη σήμερα Tyra Patterson, από το Οχάιο αφέθηκε ελεύθερη την ημέρα των Χριστουγέννων, από τις φυλακές του Κλήβελαντ μετά από 22 χρόνια κάθειρξης για ένα έγκλημα που δεν έκανε.

Η έφηβη τότε γυναίκα, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για συνέργεια στη δολοφονία μιας άλλης εφήβης, και αφέθηκε ελεύθερη ύστερα από κινητοποιήσεις κάποιων διάσημων που διοργάνωσαν εκστρατεία για την ελευθερία της.

 

Η Patterson, η οποία πάντα φώναζε την αθωότητα της, το 1994 κατηγορήθηκε για τη ληστεία και το φόνο της 15χρονης Michelle Lai. Δεν ήταν αυτή που πυροβόλησε την Lai, αλλά σύμφωνα με το νόμο του Οχάιο ο συνένοχος μπορεί να πάρει το ίδιο αυστηρή τιμωρία με τον δολοφόνο.

Η Patterson πάντα έλεγε ότι ήταν αθώα, και ότι η αστυνομία του Dayton την εξανάγκασε να ομολογήσει μία ληστεία που δεν έκανε και τελικά την ενέπλεξε και στο φόνο με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για 22 χρόνια.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το περασμένο έτος κάποιοι διάσημοι, μεταξύ των οποίων ο δημιουργός ντοκιμαντέρ Ken Burns, η ηθοποιός Alfre Woodard και ο παρουσιαστής της τηλεοπτικής εκπομπής "Mad Men", Matthew Weiner, κατέγραψαν σε βίντεο τους ισχυρισμούς της για την αθωότητα της και διοργάνωσαν εκστρατεία για την απελεθέρωση της.

Μετά την κινητοποίηση το αίτημα αποφυλάκισης που αρχικά είχε απορριφθεί έγινε δεκτό. Αμέσως μετά την απελευθέρωση της η Patterson, έτρεξε στο σπίτι της και αφού αγκάλιασε τη μητέρα της είπε: "Ας φάμε και ας ανοίξουμε τα δώρα"

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αδερφή του θύματος, Holly Lai, ήταν μεταξύ εκείνων που υποστήριζαν την απελευθέρωση της Patterson, και έλεγε ότι δεν είχε σχέση με τη ληστεία και το φόνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ