Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

«Xαμένος» πίνακας του σπουδαίου ζωγράφου Claude Monet βρέθηκε χάρη στη Google!

Πίνακας του σπουδαίου Claude Monet που όλοι πίστευαν για χαμένο εδώ και εκατοντάδες χρόνια, βρέθηκε πρόσφατα από την Google.

Ο πίνακας του θρυλικού ζωγράφου με τον τίτλο «Effet de Brouillard» (1872), απεικόνιζε ένα γαλήνιο εξοχικό τοπίο της περιοχής Argenteuil, κοντά στο Παρίσι, και θεωρούνταν χαμένος από το 1895.

Ο Richard Thompson όμως, ιστορικός τέχνης και καθηγητής καλών τεχνών στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, κατάφερε να τον βρει χρησιμοποιώντας, απλά, το Google.

Ο Thompson είχε δει τον πίνακα το 1996 σε έναν κατάλογο τέχνης, κανείς δεν ήξερε όμως που βρισκόταν, ενώ ο κατάλογος ανέφερε πως ανήκε σε μια ιδιωτική συλλογή. Θέλοντας να τον συμπεριλάβει στην ερχόμενη έκθεση που επιμελείται με τίτλο «Monet & Architecture», η οποία θα παρουσιαστεί στην Εθνική Πινακοθήκη της Αγγλίας τον Απρίλιο, ο Thompson είπε στο Hyperallergic: «Πολύ απλά, τον βρήκα στο Google, είδα πως είχε πάει σε έναν οίκο δημοπρασιών στην Νέα Ορλεάνη, επικοινώνησα μαζί τους, ήρθαν άμεσα σε επαφή με τον τωρινό ιδιοκτήτη, ο οποίος, επίσης άμεσα, δέχτηκε με χαρά να μου τον δώσει για την έκθεση, για το οποίο είμαι αφάνταστα ευγνώμων», σύμφωνα με την theguardian.com.

Ο πίνακας, ο οποίος είναι ένας από τους 180 που δημιούργησε ο Monet κατά την περίοδο 1871-1878, όταν και έμενε στο Argenteuil, θα παρουσιαστεί μετά από πολλά χρόνια ξανά στο κοινό, ανάμεσα στους υπόλοιπους 74 πίνακες που έχει επιλέξει ο Thompson για την έκθεση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ