14χρονος με γιγαντιαίο όγκο 6 κιλών στο πρόσωπο κινδυνεύει από ασφυξία (ΦΩΤΟ)

Η μάχη των γιατρών

Με μία πολύ σπάνια περίπτωση όγκου είναι αντιμέτωποι οι γιατροί στο στη Φλόριντα. Καλούνται να αφαιρέσουν έναν όγκο 6 κιλών από τοπρόσωπο  ενός έφηβου από την Κούβα.

 Ο 14χρονος Emanuel Zayas και οι γονείς του ταξίδεψαν πρόσφατα στο Μαϊάμι με ιατρική βίζα. Ο Δρ Robert Marx, επικεφαλής της στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής στο University of Miami Health System του Μαϊάμι, και μια ομάδα χειρουργών θα χειρουργήσουν στις 12 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Holtz Children’s Hospital το άτυχο παιδί.

Emanuel Zayas, 14, has a basketball-sized tumor growing on his face due to a rare disorder that causes bone to grow instead of tissue

Ο  Δρ. Marx λέει ότι ο Emanuel γεννήθηκε με μια σπάνια διαταραχή που ονομάζεται πολυοστιακή ινώδης δυσπλασία, η οποία προκαλεί στο σώμα του την ανάπτυξη ενός ιστού που μοιάζει με ουλές κι όχι με ιστό. Η διαταραχή συχνά προκαλεί κατάγματα και παραμορφώσεις των χεριών, των ποδιών και του κρανίου.

X-rays show the large benign mass that is made of bone growing from the boy's upper jaw 

Ο πατέρας του Emanuel, Noel Zayas, λέει ότι ο όγκος ξεκίνησε ως σπυράκι όταν το αγόρι ήταν 11 ετών και μεγάλωσε γρήγορα  μέσα σε λίγους μήνες. Ο όγκος είναι καλοήθης, αλλά απειλεί να σπάσει το λαιμό του αγοριού και να πάθει ο μικρός ασφυξία.

Doctors said that if the tumor continues to grow it will suffocate Emanuel and could fracture his neck 

Όπως αναφέρει η Daily Mail ο πατέρας του μικρού πριν ταξιδέψει στην Φλόριντα πέρασε μια "οδύσσεια" πηγαίνοντας σε όλους τους γιατρούς της Κούβας. Αλλά όλοι του έλεγαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν τον μικρό γιατί επρόκειτο για μία πολύ επικίνδυνη επέμβαση, που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ