Υπόθεση Μιροσλάβα Μπριτς: Συνελήφθη ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός στη δολοφονία της δημοσιογράφου στο Μεξικό

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο 2017 διαπράχθηκαν 12 δολοφονίες δημοσιογράφων στο Μεξικό.

Συνελήφθη από την ομοσπονδιακή αστυνομία ο άνδρας που φέρεται να βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία αστυνομικής ρεπόρτερ στο βόρειο Μεξικό, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιουάουα ο Χαβιέρ Κοράλ.

Ο ύποπτος, που κατονομάζεται στην ανακοίνωση ως Χουάν Κάρλος Μορένο Οτσόα, ή «Ελ Λάρι», συνελήφθη στη γειτονική Πολιτεία Σονόρα τη Δευτέρα και φέρεται να ήταν «ο ηθικός αυτουργός» της δολοφονίας της δημοσιογράφου Μιροσλάβας Μπριτς, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η 54χρονη Μιροσλάβα Μπριτς δολοφονήθηκε από έναν εκτελεστή καθώς έβγαινε από το γκαράζ του σπιτιού της την 23η Μαρτίου. Ένα από τα παιδιά της βρισκόταν μαζί της μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά δεν τραυματίστηκε.

Ο άνδρας που θεωρείται πως ήταν ο εκτελεστής της Μπριτς, ο Ραμόν Αντρές Σαβάλα, δολοφονήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σονόρα, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του Κοράλ. Ο Μορένο Οτσόα πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή για να του απαγγελθούν κατηγορίες. Το Μεξικό χαρακτηρίζεται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης από την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων.

Από το 2000, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, τουλάχιστον 111 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό, με 38 θανάτους να καταγράφονται αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Ενρίκε Πένια Νιέτο, τον Δεκέμβριο του 2012, σύμφωνα με την οργάνωση υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου Article19.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ