Νέα έρευνα μάς... "προδίδει" στο Facebook! Πόσες φορές μπαίνουν οι Έλληνες καθημερινά, πόσο συχνά ποστάρουν & από ποια συσκευή;

Έρευνα σε χρήστες του Facebook για τη σχέση χρήστη-μέσου πραγματοποίησε η aboutpeople για λογαριασμό της Athens Voice και τα αποτελέσματα είναι άκρως αποκαλυπτικά.

Το 68,5% των ενεργών χρηστών μπαίνει στο Facebook πολλές φορές καθημερινά, το 20,2% μια με δύο φορές την ημέρα, ενώ μόνο ένας στους δέκα δεν «τσεκάρει» τον λογαριασμό του σε καθημερινή βάση. Το κινητό είναι η κύρια συσκευή από την οποία μπαίνουν στο Facebook οι Έλληνες χρήστες (54,9%), ενώ ακολουθούν ο υπολογιστής (32,1%) και το τάμπλετ (13%).

Το 9,3% «ανεβάζει» κάτι στη σελίδα του αρκετές φορές τη μέρα, το 20,9% «ποστάρει» σχεδόν καθημερινά, το 28,5% μια με δύο φορές την εβδομάδα, το 11,5% κάθε 10 μέρες περίπου, το 11,4% μια φορά το μήνα, ενώ το 18% σπανιότερα.

Τι όμως κάνουν οι χρήστες όσο είναι συνδεδεμένοι στο Facebook; Ενημερώνεται για τα νέα της ημέρας (πολύ και αρκετά συχνά) απαντά το 85,1% των ερωτώμενων. Βλέπουν τι κάνουν οι φίλοι τους (78,4%) ή συζητούν μαζί τους (70,6%). Ανεβάζουν ενδιαφέροντα άρθρα (44,9%) και συζητούν για θέματα της επικαιρότητας «ποστάροντας» τις απόψεις ή σχολιάζοντας άλλες δημοσιεύσεις (44%). Το 28,8% μοιράζεται πολύ και αρκετά συχνά σημαντικές στιγμές της ζωής του (38,2% όχι και τόσο συχνά, 33% σχεδόν ποτέ), ενώ το 11,4% απαντά ότι φλερτάρει μέσω του Facebook πολύ και αρκετά συχνά (22,4% όχι και τόσο συχνά). Τέλος όσον αφορά την προώθηση της εργασίας του, ένας στους τέσσερις φαίνεται να αξιοποιεί το μέσο πολύ και αρκετά συχνά (47,5% σχεδόν ποτέ).

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απάντηση των χρηστών για το αν έχουν κάποιους φίλους που έχουν διαφορετική συμπεριφορά στο Facebook και έξω από αυτό. Το 54,5% λοιπόν θεωρεί ότι έχει κάποιον τέτοιο φίλο, το 30% πιστεύει ότι δεν έχει και το 15,5% δεν απαντά στη συγκεκριμένη ερώτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 12,7% των ερωτώμενων δηλώνει ότι το να ζήσει 3 μήνες χωρίς Facebook θα δημιουργούσε πρόβλημα στην καθημερινότητά του, το 56,1% θεωρεί ότι θα του έλειπε αλλά δεν θα είχε πρόβλημα και το 27% ότι δε θα του έλειπε καν. Τέλος, 2 στους 3 χρήστες του Facebook εκφράζουν μια ανησυχία για το ότι το Facebook μπορεί να έχει πρόσβαση σε προσωπικά τους δεδομένα. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την aboutpeople για λογαριασμό της Athens Voice σε 496 χρήστες του Facebook στο διάστημα 25 με 28 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ